Panellets en família

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles i els pinyons contenen greixos saludables i vitamina E, nutrients essencials per a la salut del cor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g d'ametlla marcona crua molta 

    350 g de sucre blanc 

    350 g d'ametlla en granet 

    350 g de pinyons 

    10 g de cacau en pols 

    5 ous de mida S 

    1 llimona 

    Sucre llustre 

PREPARACIÓ

  1. En un bol gros hi aboquem 350 g de sucre i 3 ous. Ho barregem amb varetes elèctriques. 
  2. Tenim 3 bols on hi hem repartit 500 g d'ametlla marcona molta. Afegim al bol amb els ous i el sucre 1 part de l'ametlla i ho barregem bé amb les mans. 
  3. Afegim i barregem bé una segona part d'ametlla.  
  4. Ratllem al tercer bol amb ametlla la pell d'una llimona. Després afegim i barregem bé al bol la tercera part d'ametlla amb llimona.  
  5. Ho barregem fins que quedi una pasta uniforme i compacta. 
  6. Passem la pasta dels panellets a la fusta i ho acabem de pastar. Farem un bola amb la pasta, l'emboliquem i la deixem reposar 24 hores. 
  7. Traiem del bol la pasta i la dividim en tres parts.  
  8. En una de les parts hi afegim 10 g de cacau en pols. Ho integrem. 
  9. Formem boletes petites de les dues terceres parts que queden. Després, en un dels terços,  formem croquetes. També formem boletes de la pasta amb xocolata. 
  10. Agafem un plat fondo on hi batem 2 ous. Passem els panellets blancs per l'ou i després arrebossem un terç de les boletes amb 350 g de pinyons. 
  11. L'altre terç l'arrebossem amb 350 g d'ametlla a granet. Anirem reservant les boletes en tres safates de forn amb paper sulfurat. 
  12. Enfornem les safates 7 minuts a 200º. 
  13. Als panellets de xocolata els afegim sucre llustre per sobre. 
Anar al contingut