Panellets en família
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles i els pinyons contenen greixos saludables i vitamina E, nutrients essencials per a la salut del cor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g d'ametlla marcona crua molta
350 g de sucre blanc
350 g d'ametlla en granet
350 g de pinyons
10 g de cacau en pols
5 ous de mida S
1 llimona
Sucre llustre
PREPARACIÓ
- En un bol gros hi aboquem 350 g de sucre i 3 ous. Ho barregem amb varetes elèctriques.
- Tenim 3 bols on hi hem repartit 500 g d'ametlla marcona molta. Afegim al bol amb els ous i el sucre 1 part de l'ametlla i ho barregem bé amb les mans.
- Afegim i barregem bé una segona part d'ametlla.
- Ratllem al tercer bol amb ametlla la pell d'una llimona. Després afegim i barregem bé al bol la tercera part d'ametlla amb llimona.
- Ho barregem fins que quedi una pasta uniforme i compacta.
- Passem la pasta dels panellets a la fusta i ho acabem de pastar. Farem un bola amb la pasta, l'emboliquem i la deixem reposar 24 hores.
- Traiem del bol la pasta i la dividim en tres parts.
- En una de les parts hi afegim 10 g de cacau en pols. Ho integrem.
- Formem boletes petites de les dues terceres parts que queden. Després, en un dels terços, formem croquetes. També formem boletes de la pasta amb xocolata.
- Agafem un plat fondo on hi batem 2 ous. Passem els panellets blancs per l'ou i després arrebossem un terç de les boletes amb 350 g de pinyons.
- L'altre terç l'arrebossem amb 350 g d'ametlla a granet. Anirem reservant les boletes en tres safates de forn amb paper sulfurat.
- Enfornem les safates 7 minuts a 200º.
- Als panellets de xocolata els afegim sucre llustre per sobre.