Plàtan amb toffee de cafè

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els plàtans són el complement ideal per a als que tenen una vida activa, ja que són rics en hidrats de carboni, potassi i magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 plàtans madurs  

    75 g sucre  

    10 ml rom  

    1 llimona  

    1 canonet de canyella  

    10 ml cafè   

    75 ml nata  

    75 ml llet  

    Ametlla picada 

    Menta fresca

PREPARACIÓ

  1. Preparem 75 g de sucre. Posem una paella al foc i afegim una tercera part del sucre preparat. Quan es desfà, n'afegim una mica més i després, l'acabem d'afegir tot.
  2. El coem vigilant que no es torri massa i, si cal, el podem apartar del foc.
  3. Mentrestant, en una cassola al foc, hi tirem 10 ml de rom. Deixem que s'evapori l'alcohol i després hi tirem 75 ml de llet i 75 ml nata del 35%. Hi tirem un canonet de canyella i la pela d'una llimona. Ho integrem. I ho escalfem just fins a l'ebullició.  
  4. Fem toffee: quan el sucre ja s'ha convertit en caramel, hi tirem el pot de la llet calenta i ho coem 4 minuts.  
  5. Pelem 4 plàtans madurs.
  6. Els tallem del llarg.
  7. Passats els 4 minuts, tirem una tassa petita de cafè a la salsa de toffee.
  8. Després posem els plàtans tallats per la meitat i els napem bé amb la salsa. Deixem que es coguin 4 minuts a foc suau.
  9. Emplatem un plàtan amb una fulla de menta i un grapat petit d'ametlla torrada esmicolada.
Anar al contingut