Flam de nap

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els naps són rics en vitamina C i compostos de sofre, tots dos nutrients amb efecte antioxidant i protector.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de mongeta cuita genoll de Crist

    4 naps

    500 g brou de pollastre

    250 ml d'aigua de coure les mongetes

    dues cullerades de mantega

    sal

    nou moscada

    cerfull

    5 ous

    mig got de llet de cabra

    oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Bullim els naps durant 20 minuts.
  2. Triturem la mongeta cuita amb la batedora. Hi afegim el got d'aigua i la meitat del brou de pollastre. Ho tornem a triturar i ho passem per una malla fina. Un cop ho tenim ben fi, hi afegim el mig got de llet de cabra i ho barregem. Ho rectifiquem de sal, oli i nou moscada.
  3. Amb aigua mineral i brou de pollastre bullim els naps. Els triturem i els passem per la malla fina.
  4. Quan els naps ja s'han convertit en puré, els barregem amb tres rovells blanquejats amb una punta de sal. Després hi afegirem les tres clares i ho barrejarem amb suavitat. Busquem una textura suau però no volem fer un suflé.
  5. Hi afegim sal i una mica de mantega fosa. Ho posem al bany maria dins de motlles individuals durant 50 minuts.
  6. En un plat de sopa, hi posem el flam i el puré al voltant amb un raig d'oli i cerfull picat. Ho servim.
Anar al contingut