Paella valenciana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El garrofó és un ingredient imprescindible per a la paella valenciana, és com una mongeta seca molt grossa i plana, aporta hidrats de carboni, proteïnes de bona qualitat, fibra, vitamines del grup B, potassi i ferro.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    350 g d'arròs bomba
  • 850 ml d'aigua mineral
  • 1/2 conill
  • 1 contracuixa de pollastre
  • 150 g de mongeta perona
  • 200 g de garrofó congelat
  • 3 tomacons
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • Safrà
  • Sucre
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Ratllem tres tomacons i ho reservem. 
  2. Escalfem una paella amb oli OVE. Salpebrem una contracuixa de pollastre desossada i tallada a mida de mossegada i fem el mateix amb 1/2 conill tallat a trossos. 
  3. Afegim el pollastre i el conill a la paella i daurem bé les carns. Trigaran uns vint minuts. 
  4. Afegim 200 g de garrofó congelat a la paella.  
  5. Hi afegim uns quants brins de safrà i una cullerada de cafè de pebre vermell. Ho integrem. 
  6. Abans que se'ns cremin les espècies, hi tirem el tomàquet ratllat.  
  7. Afegim 850 ml d'aigua a la paella i fem que hi bulli. 
  8. Tallem, a trossos de 5 cm, 150 g de mongeta perona neta i la reservem. 
  9. Quan l'aigua estigui bullint, afegim 350 g d'arròs a la paella fent-hi un cercle. Hi distribuïm bé l'arròs amb una cullera de fusta. Hi afegim la mongeta perona tallada. Ho coem els primers minuts amb el foc fort. 
  10. Hi abaixem el foc i ho corregim de sal. Fem que es cogui disset minuts en total o fins que l'arròs quedi sec.   
  11. Hi apaguem el foc i ho tapem amb un drap. Deixem que reposi quatre minuts. 
Anar al contingut