Empedrat de llaunes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les conserves de peix conserven totes les proteïnes, vitamines i minerals del peix frescAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 200 gmongeta del ganxet
  • 1 llauna de musclos
  • 1 llauna d'escopinyes
  • 1 llauna de pop
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba tendra
  • 1 tomàquet nas de bruixa
  • 100 ml vinagre cabernet sauvignon
  • 45 g mostassa de Dijon
  • 50 ml colatura d'anxova
  • 150 ml oli OVE
  • Olives Kalamata
  • Créixens
  • Pebre blanc

PREPARACIÓ

  1. Cobrim la mongeta del ganxet amb força aigua i la deixem hidratar durant 12 hores.
  2. La coem en una olla, cobrint-la d'aigua i amb el foc al mínim durant unes 3 hores. Passat aquest temps, la deixarem reposar 45 minuts.
  3. Fem una incisió en forma de creu als extrems del tomàquet i l'escaldem  en aigua bullint fins que la pell s'arronsi. En tallem la cocció amb aigua i gel, el pelem i el tallem a daus. Si té llavors, les podem guardar per afegir-les-hi al final.
  4. Tallem la ceba tendra, el pebrot verd i el vermell també a daus.
  5. Ajuntem tot el que hem tallat en un bol, juntament amb el contingut escorregut d'una llauna de musclos, una altra de pop i una d'escopinyes. Hi afegim unes quantes olives i les mongetes escorregudes.
  6. Fem una vinagreta amb el vinagre, la mostassa, la colatura d'anxova, una mica del suc de les escopinyes, una mica del suc de cocció de les mongetes, oli i pebre blanc. Ho emulsionem i ho barregem amb l'empedrat que tenim al bol.
  7. Ho servim amb un grapat de créixens i les llavors del tomàquet que havíem reservat.
Anar al contingut