Llaminera de porc amb mongetes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llaminera és la part més magra del porc, de baix contingut en greixos, rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup BAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 llamineres de porc

    12 mongetes perona

    4 peus de porc

    1 garró

    2 porros

    2 fulles de llorer

    2 pastanagues

    2 cullerades de mostassa antiga

    1 branca d'api

    1 gra d'all

    Romaní

    Vi ranci

    Sal

    Oli OVE

    Llard de porc

    Pebre negre en gra

    Comí

PREPARACIÓ

  1. Comencem blanquejant peus de porc i garró. En una olla de pressió posem quatre peus de porc, un garró i unafulla de llorer. Ho cobrim amb aigua i ho portem a ebullició sense tapar l'olla.
  2. Quan comença a bullir i a escumejar, traiem els talls de carn, la reservem en un plat i llencem l'aigua.
  3. Pelem i tallem dos porros i dues pastanagues. Ho tallem a bresa.
  4. Posem a l'olla de pressió els porros tallats, les pastanagues, els peus de porc, el garró, unes boles de pebre negre i una mica de comí en pols.
  5. Ho cobrim amb aigua mineral. Ho tapem i engeguem el foc una mica alt. Quan xiuli, abaixem el foc i ho fem bullir durant 50 minuts amb el foc al mínim.
  6. Passats els 50 minuts, ho deixem reposar dues hores. Després, ho traiem tot de l'olla. Els peus els podem reservar per a una altra recepta.
  7. Posem el brou altre cop al foc perquè el volem reduir.
  8. Deixarem que es vagi evaporant aigua fins que només quedi un terç del brou inicial.
  9. Posem al foc una paella amb un raig d'oli OVE i mitja cullerada de llard de porc.
  10. Afegim a la paella un gra d'all aixafat i una mica de romaní.
  11. Mentre s'escalfa, traiem de la nevera 2 llamineres de porc.
  12. Posem les llamineres a la paella un cop el llard s'ha desfet i el marquem amb foc viu.
  13. Quan estan enrossides les traiem i reservem.
  14. Netegem una branca d'api i 12 mongetes perona.
  15. Tallem a brunesa les mongetes i l'api i ho afegim a la paella on hem marcat les llamineres.
  16. Quan les verdures estan enrossides, aixequem els sucres amb un raig de vi ranci i tot seguit, afegim dues cullerades de mostassa a l'antiga a la paella.
  17. Quan l'alcohol s'hagi evaporat hi afegirem el brou reduït i les llamineres.
  18. Deixem que les llamineres facin xup-xup 10 minuts, i anem tirant-hi salsa per sobre.
  19. Passat aquest temps, tallem les llamineres a escalopes per servir-les.
  20. Servim les escalopes de llamineres amb les verdures i la salsa.
Anar al contingut