Amanida de llegum

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mongeta xinesa o mung es fa servir en la cuina asiàtica, també es menja en forma de germinats i se'n fan fideus transparents o postresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS

    200 g de mongeta xinesa  

    8 tomàquets secs  

    2 carbassons  

    1/2 coliflor  

    1 gra d'all  

    Romaní  

    Barreja de llavors  

    Grapat d'ametlles crues  

    Mostassa antiga  

    Salsa de soja  

    Gingebre  

    Mel  

    Llima  

    Sal  

    Pebre negre  

    1 ceba Reca  

    1/2 remolatxa

    Vinagre de poma

    Oli

PREPARACIÓ

  1. Posem dins d'un bol 8 tomàquets secs i els cobrim amb aigua tèbia. Deixem que s'hidratin 10 minuts.  
  2. Passem per l'aigua -per treure-li la pols- 200 g de mongeta xinesa o mungo.  
  3. Un cop neta la portem a un bol que ja té aigua i ho posem a bullir. L'aigua ha d'estar 4 dits per sobre de les mongetes.   
  4. Deixem coure la mongeta durant uns 30 minuts a foc baix i li donem un repòs de 10.
  5.  Escorrem la mongeta cuita i reposada.  
  6. Repesquem els tomàquets ja hidratats i els eixuguem bé amb un drap o paper de cuina.  
  7. Posem els tomàquets dins una paella amb oli que els cobreixi. Hi afegim un branquilló de romaní i un gra d'all aixafat.  
  8. Deixem que els tomàquets es confitin amb foc baix uns 10 minuts.  
  9. Passat el temps, rescatem els tomàquets de l'oli i esperem que es temperin.  
  10. Posem la mongeta en un bol i hi afegim els tomàquets confitats i temperats i els tallem pel mig.  
  11. Tallem 1/2 colifor neta: el tronc a juliana i la resta en miniarbres.
  12. Afegim al bol amb les mongetes la colifor tallada.  
  13. Amb un pelador o amb una mandolina, tallem 2 carbassons i els posem al bol.
  14. Fem un confitat de ceba amb una ceba tallada i el suc d'una remolatxa. Ho cobrim amb una barreja de tant per tant de sucre, vinagre de poma i oli i ho deixem tres dies dins un pot de vidre.  
  15. Posem la ceba confitada al bol amb les mongetes i ho integrem tot.  
  16. En un bol preparem la salsa de l'amanida. Ratllem un dit de gingebre congelat, hi afegim 2 cullerades de mostassa antiga, un raig de salsa de soja, una cullerada de mel, la pell d'una llima i el suc.
  17. Ho emulsionem tot manualment
  18. Tirem aquest amanit sobre el bol amb els llegums i les verdures i ho integrem.   
  19. Piquem en un morter un grapat d'ametlla crua i ho tirem a l'amanit.  
  20. Hi afegim un grapat de llavors.  
  21. Emplatem.
Anar al contingut