Farcellet de xai confitat al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Núria Lucas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Negrefum, Vilanova i la Geltrú (Barcelona)
INGREDIENTS
- 800 g de xai
- brou fosc de xai
- crepina
- aigua
- 300 g de patata
- pebre en gra
- fulla de llorer
- farigola
- romaní
- oli de tòfona negre
- 1 l d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el brou de xai en un cassó i deixeu-lo reduir a foc suau.
A continuació, en un cassó amb oli abundant, romaní, farigola, llorer i pebre en gra confiteu el xai prèviament salat durant unes 5 hores a foc suau. Seguidament, desosseu-lo, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol juntament amb una mica de brou de xai reduït i remeneu-ho bé.
Per fer el farcellet, cobriu un motllo rodó amb la crepina, poseu-hi el xai desossat a dins, emboliqueu-lo amb la crepina, talleu-ne les parts sobrants, desemmotlleu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant 5 minuts a 180 graus. Després, salteu-lo en una paella amb una mica d'oli fins que estigui dauradet.
Tot seguit, poseu les patates pelades i senceres en un cassó amb aigua i deixeu-les bullir. Quan estiguin cuites, poseu-les en un bol juntament amb una mica d'oli de tòfona i sal i aixafeu-les bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi el farcellet de xai a sobre i salseu-ho tot amb la reducció del brou de xai.
A continuació, en un cassó amb oli abundant, romaní, farigola, llorer i pebre en gra confiteu el xai prèviament salat durant unes 5 hores a foc suau. Seguidament, desosseu-lo, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol juntament amb una mica de brou de xai reduït i remeneu-ho bé.
Per fer el farcellet, cobriu un motllo rodó amb la crepina, poseu-hi el xai desossat a dins, emboliqueu-lo amb la crepina, talleu-ne les parts sobrants, desemmotlleu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant 5 minuts a 180 graus. Després, salteu-lo en una paella amb una mica d'oli fins que estigui dauradet.
Tot seguit, poseu les patates pelades i senceres en un cassó amb aigua i deixeu-les bullir. Quan estiguin cuites, poseu-les en un bol juntament amb una mica d'oli de tòfona i sal i aixafeu-les bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi el farcellet de xai a sobre i salseu-ho tot amb la reducció del brou de xai.