Lingot de xai

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El xai és una carn rica en vitamines del grup B, en especial de B12, i en minerals com el fòsfor i el zinc.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 espatlles de xai 

    300 ml oli OVE 

    70 ml brandi 

    15 g mantega 

    2 albergínies 

    Romaní fresc 

    Nou moscada 

    Llorer 

    Pebre en gra 

    Sal 

    Escates de sal 

PREPARACIÓ

  1. Preparem 2 espatlles de xai. Les salem i les posem en una safata amb una branca de romaní fresc, 2 grans d'all que aixafem, 2 fulles de llorer, pebre en gra aixafat, mitja nou moscada que ratllem, 70 ml de brandi i 300 ml d'oli d'oliva. Tapem la safata i ho enfornem 10 hores a 95º. A mitja cocció, girarem les espatlles. 
  2. Passat el temps, desossem les espatlles i les anirem posant dins d'un motlle. Compactem la terrina i hi posem un pes a sobre que encaixi bé.  
  3. En un recipient hi aboquem el suc de la cocció i ho tapem. Posarem les terrines i el suc de la cocció a la nevera tota la nit. 
  4. Passades les 12 hores, descartem la part sòlida del suc. Aboquem en un pot el suc de la cocció i ho reduïm fins a obtenir la textura de glaça a foc mitjà-alt durant uns 10 minuts. Després hi afegim 15 g de mantega i lliguem la salsa. 
  5. Mentrestant escalfem una paella. Traiem el xai de les terrines i el tallem en 4 talls o lingots. 
  6. Quan la paella és calenta, hi afegim oli i hi marquem els lingots fins que tinguin crosta.  
  7. Enfornem una albergínia que ja teníem cuita durant 4 minuts a 180º. 
  8. Emplatem 1 lingot amb la ració d'albergínia i ho amanim amb la reducció amb mantega, una mica d'oli d'oliva i escates de sal. 
Anar al contingut