Xai amb carbassa especiada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de xai és una de les més greixoses; d'aquí li venen el gust fort i l'aroma intens. De consum ocasional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    1 costellam de xai
  • Mitja carbassa
  • 4 nous amb closca
  • 3 escalunyes 
  • 500 ml brou de coll de xai
  • 50 g mantega 
  • 3 cardamoms
  • 1 manat de verdolaga
  • 1 got de vi negre
  • 1 got de vi ranci
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 branca de canyella
  • 1/2 llimona
  • Mostassa
  • Comí 
  • Anís en gra 
  • Sal 
  • Pebre negre
  • Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Lliguem un costellam de xai. El salpebrem. 
  2. Posem a una safata 1 cabeça d'alls partida per la meitat, 3 escalunyes pelades, mitja llimona que espremem, un raig d'oli i un canonet de canyella. 
  3. Posem la safata al forn, on la tindrem a 200 ºC durant 10 minuts. 
  4. Escalfem 500 ml de coll de brou de xai amb una cullerada de mostassa, que dissoldrem. 
  5. Fem pólvores de duc. A un morter hi posem una cullerada i mitja de cafè de comí, dos d'anís en gra, 3 cardamoms,  unes boletes de pebre negre i sal. Ho aixafem. 
  6. Posem a un bol mitja carbassa neta i hi afegim les pólvores de duc. Untem la carbassa amb les espècies amb un raig d'oli. 
  7. Emboliquem la carbassa en paper sulfurat per fer-la a la papillota. La reservem. 
  8. Desenfornem el xai. Li aboquem el brou ja escalfat. Hi afegim un rajolí de vi blanc i de vi negre. 
  9. Abaixem la temperatura del forn a 170 ºC i posem la carbassa a sota i el xai a dalt. Mantenim carbassa i xai 30 minuts fornejant-se. 
  10. Traiem la carbassa del forn i la passem pel passapuré. 
  11. Afegim al puré de carbassa 50 g de mantega. La integrem. 
  12. Posem el costellam, ja fora del forn, a una safata. Colem el suc de la cocció en una gerra. 
  13. Saltem un manat de verdolaga salpebrada. 
  14. Obrim 4 nous i les esmicolem amb el ganivet. Les reservem. 
  15. I ja podem emplatar. Posem una base de puré de carbassa, una mica de verdolaga per sobre, les nous i tres costelletes de xai. Ho rematem amb un rajolí d'oli OVE i una mica del suquet del fornejat. 
Anar al contingut