Espatlla de xai al forn amb bolets

  • Cuiner: Jan Fargas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les Voltes de Sant Sebastià de Moià

INGREDIENTS

  • Espatlla de xai

    Ceba

    Porro

    Tomàquets

    Pastanaga

    Llard de porc

    Romaní

    Sal, pebre i oli

    1 got de vi blanc

    1 got de vi negre

    1 got d'aigua

    All sec

    Patates

PREPARACIÓ

  1. Submergim l'espatlla en aigua i un bon grapat de sal durant 30min perquè es sali la peça
  2. Fem una pasta amb el llard, el romaní, la sal i el pebre
  3. Assequem l'espatlla i l'untem ben untada amb la barreja
  4. Preparem una bresa de porro, ceba, tomàquet, pastanaga i alls
  5. Posem la bresa, els vins i el got d'aigua a la safata del forn
  6. Hi afegim la espatlla i ho tapem ben tapat amb paper de plata
  7. Ho posem al forn a 190 graus durant 2 hores
  8. Traiem el xai del forn i el destapem, hi afegim un bon grapat de patates, un raig d'oli i ho deixem 1 hora més al forn destapat a uns 190/200 ºC. Quan surti ja estarà fet.
Anar al contingut