Pastissets de xai

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial, B12; també té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix, per la qual cosa se n'ha de menjar només ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 colls de xai

    500 g de farina d'espelta

    500 g de bolets secs

    500 ml de nata

    225 ml d'aigua

    70 g de pinyons

    50 g d'oli OVE

    2 grans d'all

    Una cullerada de mantega

    Aigua dels bolets hidratats

    Romaní

    Llorer

    Vi ranci

PREPARACIÓ

  1. Infusionem al foc durant 10 minuts una branca de romaní en 225 ml d'aigua.
  2. Hidratem amb aigua tèbia durant 10 minuts 500 g de bolets secs.
  3. Salpebrem dos colls de xai en una safata de forn. Hi afegim una mica de llorer i dos grans d'all i part de l'aigua dels bolets (un o dos gots, aproximadament).
  4. Ho enfornema 180º durant 2 hores. Quan falti un minut per a les 2 hores, ho desglacem amb un rajolí de vi ranci.
  5. Traiem el xai del forn i ho reservem.
  6. Un cop s'hagi refredat la infusió, en traiem el romaní i la posem a un bol.
  7. Tamisem 500 g de farina d'espelta i l'anem afegint de mica en mica a l'aigua de romaní, batent-ho amb les varetes elèctriques.
  8. Abans d'abocar-hi tota la farina, hi afegim 50 m d'oli OVE. Ho integrem.
  9. Un cop aconseguida la textura de la massa, la pastem amb les mans. Després la deixem reposar 30 minuts recoberta amb oli OVE i tapada amb un drap humit.
  10. De la bola de massa, en fem 8 boletes. Les pastem, aplanem i estirem fins que n'aconseguim una forma de rectangle allargassat, i en retallem les vores per aconseguir formes regulars.
  11. Disposem aquestes crestes en una safata de forn per capes, separades amb paper sulfurat, que també haurem posat a la base de la safata.
  12. Fiquem la safata a la nevera.
  13. Desossem els colls de xai, posem la carn en una cassola, on abocarem els bolets hidratats, 500 ml de nata, una cullerada de mantega i un grapat de pinyons. Ho posem al foc durant 5 minuts i després deixem que es refredi.
  14. Amb aquesta barreja farcim els pastissets, tancant-los amb una forquilla com si fossin crestes.
  15. Fregim els pastissets en una paella amb una bona quantitat d'oli OVE i a menjar-se'ls!!!
Anar al contingut