Piquillos farcits de xai

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El xai és una carn rica en vitamines del grup B, en especial de B12, i en minerals com el fòsfor i el zinc.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 pebrots del piquillo  

    300 ml de porto Tawny 

    100 ml de brou gallina 

    25 ml de brandi 

    2 tomàquets de penjar 

    1 cabeça d'alls 

    1 ceba de Figueres 

    2 Garrons de xai

    Llima 

    Romaní 

    Mostassa antiga 

    Llard de porc 

    Gingebre fresc 

    Formatge grana padano  

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Farem un bany de sal a 2 garrons de xai. Els posarem durant 35 minuts en 1 litre d'aigua amb 100 g de sal. 
  2. Després els eixuguem amb un drap. Afegim en una cassola, i les desfem, 2 cullerades de llard de porc, pebrem els garrons i els enrossim. 
  3. Tallem a daus 1 ceba de Figueres, tallem per la meitat 1 cabeça d'alls. 
  4. Traiem de la cassola els garrons i hi afegim la cabeça que marquem i la ceba que enrossim. Això serà durant 10 minuts. 
  5. Tallem a daus 2 tomàquets de penjar i els afegim a la cassola junt amb 2 branques de romaní. Ho integrem. 
  6. Aboquem a la cassola 25 ml de brandi.  
  7. Quan s'evapora l'alcohol, hi posem els garrons enrossits i 100 ml de brou de gallina. Tapem i coem 90 minuts a foc molt baix. Un cop rostit ho deixarem temperar. 
  8. Desossem els garrons quan encara són una mica calents. Colem els sucs de la cocció i els posem en un bol. 
  9. Piquem amb un ganivet els garrons desossats. En el bol on hi ha els sucs de la cocció, els hi afegim. Ho barregem i ho passem a una mànega pastissera sense broquet.  
  10. Escorrem els pebrots del piquillo (uns 12). Els anem farcint amb la mànega pastissera i els anem posant en una safata de forn.  
  11. En un pot al foc, hi posem 300 ml de vi porto tawny i 2 rodelles de gingebre fresc que tallem. Ho portem a ebullició i coem 6 minuts. 
  12. Quan el porto ha reduït, hi posem 1 cullerada de mostassa antiga i ho integrem. 
  13. Pintem els pebrots amb la reducció de porto i els enfornem 5 minuts a 180º. 
  14. Per a l'emplatat hi ratllem per sobre formatge grana padano. 
Anar al contingut