Espatlla de xai al forn

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 espatlla de xai

    4 garrons de xai

    2 porros

    1 llima

    1 patata

    1 cabeça d'alls

    1 pastanaga

    Llard

    Pebre

    Vi ranci

    Conyac

    Sal

    Llorer

    Un grapat d'olives

    Farigola

    Romaní

    Cigrons remullats

    Julivert

    Oli OVE

    Aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Torrem al forn 4 garrons de xai a 220º durant 15 minuts.
  2. Tallem a bresa 2 porros i 1 pastanaga i els posem en una olla exprés.
  3. Afegim a l'olla 1 fulla de llorer, un grapat de cigrons remullats, els garrons torrats i unes branques de julivert.
  4. Ho cobrim amb 1,2 l d'aigua mineral i ho bullim durant 50 minuts i ho deixem en repòs 2 hores.
  5. Posem en un tàper amb aigua i sal (50 grams per litre) 1 espatlla de xai i les deixem durant 30 minuts.
  6. Posem el brou  en una olla i la deixem escalfant a foc baix.
  7. Posem un raig d'oli OVE i una cullerada de llard en una cassola gran i l'escalfem.
  8. Eixuguem l'espatlla de xai i la marquem a la cassola.
  9. Tallem per la meitat 1 cabeça d'alls i 1 llima i els refreguem pel fons de la cassola. Afegim 1 fulla de llorer i pebre negre, farigola i romaní.
  10. Afegim un raig de vi ranci i un de conyac i deixem evaporar els sucres.
  11. Afegim el brou calent i ho deixem a foc lent durant 15 minuts.
  12. Laminem 2 patates netes amb pell i les afegim a la cassola.
  13. Portem la cassola al forn a 220º durant 10 minuts.
  14. Obrim el forn i salsem. Deixem la cassola al forn 10 minuts més.
  15. Obrim el forn, hi afegim un grapat d'olives verdes, tornem a salsar i deixem la cassola 10 minuts més al forn (total 30 minuts de forn).
  16. Traiem del forn i servim en una safata les patates, l'espatlla i unes fulles de farigola i romaní.
Anar al contingut