Cruixent de torró

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    90 g de torró tou d'Agramunt

    150 ml de nata

    150 ml de llet

     5 boletes de ginebró

    ratlladura de taronja

    ratlladura de llimona

    1 grapat ametlles torrades

    2 làmines de gelatina

    48 g de sucre

    160 g d'aigua

    20 g de mel

    brins de safrà

    100 g de sèsam

    cacau en pols

    llima

    sucre de llustre

PREPARACIÓ

  1. Esmicolem dins un pot 90 g de torró tou d'Agramunt.
  2. Afegim al pot la pell d'una taronja i una llimona ratllades, 150 ml de nata, 150 ml de llet sencera i 5 boles de ginebró. Ho portem a ebullició, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  3. Posem en una safata amb aigua freda 2 làmines de gelatina
  4. Colem la infusió de pells i llet i hi afegim la gelatina. Remenem i ho posem dins una mànega a la nevera perquè agafi consistència.
  5. Posem uns brins de safrà en una paella i, quan hagin començat a alliberar olor els piquem en un morter.
  6. Desfem en un pot al foc 48 g de sucre en 160 ml d'aigua.
  7. Torrem en la paella que abans hem fet servir per al safrà 100 g de llavors de sèsam.
  8. Afegim al pot el sèsam torrat, 20 g de mel i el safrà aixafat.
  9. Fem boletes d'aquest almívar amb una cullera sobre un paper sulfurat en una safata de forn i ho enfornem a 160º durant 5-10 minuts. Passat aquest temps ho deixem temperar. Això serà el cruixent.
  10.  Piquem en un morter un grapat d'ametlles torrades.
  11.  Muntem base de cruixent, crema, cruixent i l'ametlla picada per sobre. Espolsem cacau en pols en un, ratlladura de llima a l'altre i sucre de llustre al tercer.