Hamburguesa de formatges

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Per a un àpat equilibrat i nutritiu, serveix aquesta hamburguesa amb una amanida verda com a acompanyament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER AL PANET DE VIENA

    300 g de farina de mitja força

    7 g de sal

    15 g de sucre

    12 g de llevat fresc

    1 ou petit

    160 ml de llet fresca de vaca

    60 g de mantega

    100 g de patata bufet

    100 g de formatge de Maó

    Julivert

     

    PER A L'HAMBURGUESA

    700 g de carn de vaca vella

    120 g de formatge San Simón da Costa

    4 cebes tendres

    Vi ranci

    Pebre negre

    Pebre vermell dolç

    Sal

    Brots de mostassa

PREPARACIÓ

  1. En una pastadora posem 150 g de farina de força i 150 g de farina fluixa, 7 g de sal, 15 g de sucre, 7 g de llevat fresc, 160 ml de llet fresca de vaca i un ou petit. Ho deixem amassant-se durant 10 minuts.
  2. Posem 1 pot amb aigua freda i sal al foc.
  3. Pelem una patata, la tallem a mida de macedònia.
  4. Posem la patata al pot amb aigua bullint i la blanquegem (que bulli) durant 3 minuts. Passat aquest temps, la traiem de l'olla i la submergirem en un pot amb aigua i gel per a parar-hi la cocció de cop. Després, l'escorrem.
  5. Tallem 100 g de formatge de Maó semisec a mida de macedònia.
  6. Piquem unes quantes fulles de julivert.
  7. Tallem 60 g de mantega a daus petits.
  8. Un cop passats els 10 minuts de pastat, afegim la mantega a la massa en tres tandes. Hem de vigilar que la massa accepti la mantega i no queda massa greixosa.
  9. Un cop la mantega està ben integrada, afegim a la massa les patates tallades, el formatge de Maó i el julivert.
  10. Integrem els ingredients nous a la massa amb la mà.
  11. Traiem la massa del bol de la pastadora, la posem en un bol untat amb oli, la tapem amb un drap i la deixem reposar 1 hora.
  12. Fiquem una safata amb aigua ben calenta al forn.
  13. Traiem la massa del bol i la dividim en 4 trossos. En fem boles i les posem en una safata de forn amb paper sulfurat deixant prou espai entre cada bola de massa.
  14. Fiquem la safata al forn. I amb el forn apagat (però amb l'aigua calenta) deixem que les boles fermentin durant 1 hora aproximadament. Amb aquest temps, els panets haurien d'haver triplicat el volum que feien.
  15. Traiem del forn els panets fermentats.
  16. Encenem el forn i el posem a 190 graus. Hi coem els panets durant 12 minuts.
  17. Traiem la carn de la nevera i la piquem amb un ganivet per fer les hamburgueses. Posem la carn ja picada en un bol.
  18. Hi afegim sal, 4 voltes de pebre negre i una cullerada sopera de pebre vermell dolç.
  19. Integrem la carn picada amb les espècies.
  20. Tallem 100 g de formatge San Simón da Costa a làmines i les reservem.
  21. Tallem 4 cebes tendres longitudinalment i les reservem.
  22. Si han passat els 12 minuts de forn, en traiem els panets i els posem en una safata perquè es refredin.
  23. Fem 4 boles de carn.
  24. Els donem forma d'hamburguesa amb l'ajuda d'un tallapastes i una cullera.
  25. Marquem l'hamburguesa a la planxa amb una mica d'oli.
  26. Marquem les cebes tendres tallades en una altra paella amb oli.
Anar al contingut