Crema de cafè irlandès

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 ml cafè       

    50 g cafè soluble

    350 ml nata

    100 ml llet

    Whisky 

    90 g sucre

    1 ou

    1 llima

    7 g farina de blat de moro

    2 làmines de gelatina 

     

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema de cafè, posem pràcticament tota llet en un pot, excepte una mica, que reservarem per a més endavant.
  2. Posem a escalfar el pot de la llet, juntament amb 50 ml de nata. Hi afegim la pell d'una llima i, quan bulli, ho tapem, ho apartem del foc i ho deixem infusionant 15 minuts
  3. Agafem l'ou i separem la clara del rovell. La clara la guardem per una altra ocasió. El rovell el blanquegem amb 40 g de sucre. Hi afegim un raig de whisky, ho integrem i ho reservem.
  4. Desfem la farina de blat de moro a la llet freda que havíem reservat d'inici.
  5. Colem la infusió de llet i nata, hi afegim la farina de blat de moro ja desfeta, el rovell blanquejat i 50 g de cafè soluble. Ho barregem i ho coem a foc mitjà fins que tot quedi ben integrat i agafi cos. Ho posem al fons de 4 gots.
  6. Per fer la gelatina de cafè, hidratem la gelatina amb aigua mineral freda.
  7. Escalfem 300 ml de cafè amb 50 g de sucre, fins que quedi desfet. Ho traiem del foc i hi desfem la gelatina hidratada a dins. Servim la gelatina de cafè en els gots, damunt la capa que ja hi hem posat de crema de cafè.
  8. La tercera capa serà un raig de whisky.
  9. Per fer la nata, traiem un bol del congelador i hi aboquem 300 g de nata ben freda. Ho muntem a poc a poc amb les varetes elèctriques fins a tenir-la ben ferma. La posem al capdamunt del got i ho acabem espolsant-hi una mica de cafè soluble per sobre.
Anar al contingut