Amanida de créixens i escarola

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per a l'amanida:

    Escaroles variades

    Créixens

    4 alls tendres

     

    Per al cruixent:

    150 g farina

    90 g mantega

    60 g nous de macadàmia

    10 g tinta sípia

     

    Per a la vinagreta:

    1 llima

    Vinagre chardonnay

    Oli OVE

    Pebre negre

    Pebre espelette

    Mostassa antiga

     

PREPARACIÓ

  1. Piquem les nous de macadàmia a mida irregular.
  2. Desfem amb les mans la mantega i la barregem amb la tinta, la farina tamisada i les nous picades. Ho treballem fins que quedi una pasta terrosa d'un color negre uniforme.
  3. Posem un paper sulfurat damunt d'una safata de forn. A sobre, hi escampem la pasta en forma de bocinets uniformes perquè es coguin tots igual. Ho enfornem a 160º durant 15 minuts. Passat aquest temps, la treurem, la deixarem refredar i ja tindrem el crumble.
  4. Tallem els alls tendres a rodelles.
  5. Per fer la vinagreta, emulsionem el suc d'una llima amb un raig de vinagre, una culleradeta de pebre espelette, pebre negre, una cullerada de mostassa i oli OVE. L'acabem, ratllant-hi le pell de la llima.
  6. Ho servim amb un llit de crumble, els verds per damunt, amanit amb la vinagreta i una mica més de crumble per sobre.