Quiche de cansalada i xiitakes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, pels ingredients que conté, és rica en calci i vitamina D, nutrients imprescindibles per a la salut dels ossosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa

    250 g de farina

    120 g de mantega

    50 g de formatge de Maó

    1 rovell d'ou

    Sal

    Aigua

     

    Per al farcit

    250 g de cansalada

    200 ml de llet fresca

    200 ml de nata

    120 g de bolets xiitake

    3 ous sencers

    1 albergínia

    1 gra d'all

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

 

  1. Tamisem 250 g de farina en un bol.
  2. Fem un volcà i, al mig, hi posem 120 g de mantega pomada, 50 g de formatge de Maó ratllat, 1 rovell d'ou, un didal d'aigua i sal.
  3. Ho amassem amb una miqueta d'aigua mineral fins que la massa es desenganxi de les parets del bol.
  4. Cobrim el bol amb un drap i ho deixem reposar una hora.
  5. Tallem una albergínia a làmines i la fiquem en un bol amb aigua mineral i sal. Perquè tota l'albergínia estigui submergida i no s'oxidi, hi posem un plat a sobre.
  6. Un cop reposada, enfarinem una superfície i hi estirem la massa amb un corró.
  7. Disposem la massa en un motlle que prèviament haurem untat amb mantega, procurant que la massa s'hi adapti perfectament i ho tapi tot.
  8. Ho cobrim amb un drap i ho fiquem a la nevera, on ho mantindrem 30 minuts.
  9. Tallem a la brunesa 250 g de cansalada.
  10. En una paella sense oli, saltem la cansalada. La reservem en un bol colant-la de manera que l'oli que ha produït en fregir-la ens quedi separat.
  11. Eixuguem les albergínies i les tallem a la microbrunesa.
  12. A la paella on hem saltat la cansalada i amb una mica de l'oli que ha deixat, hi saltem l'albergínia.
  13. Quan estigui gairebé saltada, hi afegim un gra d'all tallat a la microbrunesa.
  14. Un cop saltats l'albergínia i l'all, els reservem.
  15. Tallem els xiitaques a làmines i els saltem a la paella on hem saltat la resta d'ingredients. Els reservem.
  16. En un bol posem 3 ous sencers i dos rovells.
  17. Batem els ous i les clares i hi afegim 250 ml de llet, 200 ml de nata i un polsim de sal. Ho batem amb les varetes elèctriques fins que quedi tot ben integrat.
  18. Hi afegim la barreja saltada de les albergínies, els bolets i la cansalada. Ho integrem.
  19. Traiem la massa de la nevera i hi aboquem el farciment que acabem d'integrar.
  20. Ho enfornem a 180º durant 30 minuts.
  21. La quiche es pot menjar tant freda com calenta.
Anar al contingut