Quiche de bolets

  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Cal saber que els formatges i la llet ens aporten proteïnes, greixos, calci i fòsfor... en quantitats variables, però la nata i la mantega són bàsicament el greix de la llet, ens aporten vitamines A i D, però cal fer-ne un consum moderat i ocasional."Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    300 g barreja de bolets  

    250 g farina de blat fluixa  

    250 ml nata  

    150 ml llet  

    125 g mantega (no freda de nevera)  

    100 g formatge de cabra  

    30 ml aigua freda  

    20 g formatge tipus parmesà  

    5 ous  

    4 escalunyes  

    Mantega  

    Vinagre chardonnay  

    Nou moscada  

    Sàlvia fresca  

    Pebre negre  

    Sal 

     

PREPARACIÓ

 

  1. Trenquem en un bol 2 ous petits o un de gran (en calen 75 g). Els batem una miqueta 
  2. En un altre bol tamisem 250 g de farina  
  3. Incorporem al bol de la farina 125 g de mantega tallada a dauets, els ous batuts, 30 ml d'aigua freda, 20 g de formatge tipus parmesà ratllat i 2 g de sal. Ho pastem amb la mà. 
  4. Sobre un full de paper sulfurat posem la massa i la cobrim amb un altre paper. 
  5. Estirem la massa amb un corró i, amb dos guies laterals per delimitar-la, l'estirem fins que tingui uns 4 mm de gruix. 
  6. Fiquem la massa a reposar dins la nevera durant 30 minuts. 
  7. Traiem la massa de la nevera, untem un motlle amb mantega i passem la massa al motlle, ubicant-la bé als laterals. Retallem, si cal, les vores, la filmem i la retornem a la nevera durant 12 hores. 
  8. Traiem la massa de la nevera, en traiem el film i la punxem per evitar deformacions durant la cocció al forn. 
  9. Tornem a tapar la massa i li posem un pes a sobre (en aquest cas fem servir cigrons, però serveix qualsevol llegum o arròs). 
  10. Portem la massa al forn,  a 175º durant 25 minuts. 
  11. Posem una paella al foc amb una mica de mantega. Pelem i tallem 4 escalunyes a microbrunesa i deixem que suïn a la paella. 
  12. Tallem 300 g de bolets a mida macedònia. Afegim els bolets a la paella i els saltem 5 minuts fins que canviïn la textura. 
  13.  Afegim a la paella 1 manat de sàlvia fresca i un raig de vinagre chardonnay. Ho integrem. 
  14. Hi afegim, a més, sal i pebre. També ho integrem, apaguem el foc i ho deixem refredar. 
  15. Traiem la massa del forn, apugem la temperatura a 190º, traiem els cigrons del motlle i reservem la massa. 
  16. Posem en un bol gran 3 ous, 150 ml de llet, 250 ml de nata i ho integrem amb les varetes manuals. Hi afegim la barreja de bolets –sense la sàlvia– i les escalunyes, i una mica de nou moscada ratllada. 
  17. Afegim el farcit al motlle de la massa. Hi esmicolem per sobre 100 g de formatge de cabra i ho fornegem a 190º durant 20 minuts. 
  18. Ho servim amb una mica de sàlvia per sobre. 
Anar al contingut