Calamars estofats

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1,2 kg de calamars nets

    1, 5 l de fumet blanc

    600 g de patata kennebec    

    4 tomàquets de penjar

    4 cebes de Figueres

    40 ametlles torrades

    1 gra d'all

    1 fulla de llorer

    2 bitxos secs fumats

    1 presa de xocolata 70%

    2-3 llesques de pa torrat

    Pebre negre

    Sal 

    Menta

    Safrà

    Vi ranci

    Julivert

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem al foc una cassola amb oli OVE.
  2. Tallem 1,2 kg de calamars nets a mida de mossegada i els enrossim a la cassola. Els reservem.
  3. Tallem a la brunesa 4 cebes de Figueres i les enrossim en la mateixa cassola on hem enrossit els calamars.
  4. Ratllem 4 tomàquets de penjar.
  5. Pelem 600 g de patates i les escapcem i reservem en un bol d'aigua mineral.
  6. Afegim un raig de vi ranci a la ceba i en deixem evaporar l'alcohol.
  7. Colem amb una malla fina el tomàquet ratllat dins la cassola. Hi afegim una fulla de llorer i un all aixafat. Ho remenem fins que s'integri tot.
  8. Afegim a la cassola els calamars reservats i les patates escapçades, ho salpebrem, ho remenem i ho deixem coure durant 5 minuts.
  9. Escalfem en una cassola 1,5 l de fumet blanc.
  10. Afegim el fumet calent a la cassola dels calamars i la deixem a foc baix durant 15 minuts.
  11. Posem una paella al foc amb uns quants brins de safrà. Poca estona, no s'han de cremar.
  12. Piquem en un morter 40 ametlles torrades, hi afegim el safrà, 2 bitxos fumats, 3 fulles de menta, 1 presa de xocolata negra i 4 torradetes de pa.
  13. Afegim la picada a la cassola i l'hi deixem treballar 2 minuts abans de servir-ho.
  14. Servim l'estofat amb una mica de julivert picat per sobre.