Amanida de tomàquets i verat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet conté licopè, un pigment natural que li aporta color vermell i que té funció antioxidant; i quan es cuina, se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de tomàquets variats (cor de bou, cor de bou negre, pometa, pruna, llimona, albercoc, rosa d'Artesa, nas de bruixa, pera de Girona, verd d'Oristà o marge, zebra)  

    500 g sal fina 

    500 g sucre blanc  

    100 ml oli OVE 

    80 ml vi blanc dolç  

    18 pastanagues fines de colors (negres, taronges i grogues)  

    4 cebes de Coll de Nargó  

    2 grans d'all 

    1 verat  

    1 manat verdolaga 

    1 llima 

    Alfàbrega 

    Pebre vermell dolç 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Curem el verat. Preparem en un bol 500 g de sal fina i 500 g de sucre blanc. Hi posem 4 lloms de verats i els cobrim amb la barreja. Els hi tindrem 15 minuts. 
  2. Fem l'escabetx. Tallem a juliana 4 cebes de Coll de Nargó i a rodelles 18 pastanagues fines de colors. En una cassola amb 100 ml d'oli hi posem 2 grans d'all tallats a juliana i els fem ballar. 
  3. Hi afegim les cebes, les pastanagues i 1 twist de llima. També hi afegim el suc de la llima que haurem espremut. 5 minuts a foc mitjà. 
  4. Traiem els troncs més grossos d'un manat de verdolaga i l'afegim a la cassola.  
  5. També hi posem 1 cullerada rasa de pebre vermell dolç i 80 ml de vi blanc dolç. Ho salpebrem i ho coem fins que s'evapori l'alcohol. 
  6. Traurem els verats del recipient on els teníem, els submergim en un bol d'aigua per treure'ls l'excés de sucre i sal i els eixuguem amb un drap de cotó. Després els tallem a mida mossegada i els afegim a la cassola, on es couran amb l'escalfor residual. Haurem de deixar que l'escabetx reposi 2 hores. 
  7. Tallarem 800 g de tomàquets variats a grills desiguals. Els posarem en un bol i afegirem l'escabetx semiescorregut amb el verat. 
  8. Hi afegim unes fulles d'alfàbrega picada per sobre. 
Anar al contingut