Pizza fregida amb mozzarella i llonganissa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Com que conté molta aigua, la mozzarella fresca és un dels formatges amb menys contingut en greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 farina de mitja força

    125 ml aigua

    6,5 g llevat fresc

    1 ou de gallina petit (S)

    Sucre

    Sèmola

    250 g mozzarella

    150 g llonganissa de Vic 

    6 tomàquets de penjar

    Sucre

    Oli d'oliva verge extra

    Pebre 

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Afegim al bol d'una pastadora 250 g de farina de mitja força, el rovell d'un ou petit, 6,5 g de llevat fresc de forner, 1/2 culleradeta de sucre, 5 g de sal i 125 ml d'aigua. Posem la pastadora a funcionar amb velocitat mitjana-baixa durant 20 minuts.
  2. Tirem al bol de la pastadora 25 ml d'oli d'oliva verge extra i pastem una mica més fins que el pastó es desenganxi de les parets.
  3. Posem una mica d'oli a les mans, a la taula de treball i a les parets d'un bol. Posem la massa a la taula, pastem una mica i fem una bola, i la col·loquem al bol. Cobrim el pastó amb un drap de cotó humit i el deixem reposar dues hores a temperatura ambient. D'aquesta manera també es relaxarà i serà més fàcil de treballar.
  4. Tallem la massa en 8 parts d'aproximadament 50 g. En fem unes boletes donant la volta a la massa, ajuntant les puntes i arrodonint-les amb la mà. Col·loquem les boletes en una safata, les cobrim amb un drap humit i les deixem reposar 3 hores perquè fermentin.
  5. Partim per la meitat 6 tomacons i els anem ratllant en un plat. Posem una paella al foc amb un raig d'oli i hi aboquem els tomacons ratllats. També hi posarem sal, pebre negre molt i (opcionalment) i 1 culleradeta de sucre. Ho coem a foc mitjà perquè vagi reduint i la salsa estarà llesta en uns 10 minuts. Ho reservem.
  6. Pelem i tallem la llonganissa de Vic a dauets d'1 cm x 1 cm aproximadament. Posem una paella a foc fort i hi tirem un raig d'oli d'oliva, hi afegim la llonganissa, la saltem i reservem.
  7. Col·loquem un colador sobre d'un bol per treballar amb la mozzarella. L'anirem esfilagarsant amb els dits i deixant-la en el colador perquè l'aigua de l'interior de la mozzarella caigui.
  8. Posem una mica de sèmola (pot ser farina o pa ratllat) en forma de muntanyeta a la taula per treballar les boletes que han estat fermentant durant 3 hores. Col·loquem una bola de massa sobre la muntanyeta de sèmola, li donem la volta a sobre de la sèmola i l'anem aplanant amb les mans, sense fer servir el corró. Espolsem la massa plana per treure'n la màxima quantitat de sèmola possible. Col·loquem en un plat la base de la pizza i la farcim com si fos una cresta amb una mica de tomàquet, uns dauets de llonganissa saltejada, uns bocins de mozzarella i una fulleta d'alfàbrega. Tanquem com si fos una cresta. Preparem les altres 7 pizzes.
  9. En una paella, hi posem força oli i quan estigui calent a 180 °C, anem fregint les pizzes girant-les perquè estiguin daurades per tots els cantons. 
  10. Les reservem en una safata amb paper absorbent, que retirarem un cop hagi xuclat l'oli, i ja estan llestes per menjar.
Anar al contingut