Arepes de bonítol

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau, com el bonítol, és ric en greixos omega-3, imprescindibles per a la salut.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per la massa de les arepes

    200 g farina de blat de moro precuita

    200 ml aigua

    Sal

    Comí molt

     

    Per la maionesa de fumet i comí molt

    400 ml fumet vermell 

    250 ml oli de gira-sol

    1 ou

    1 llima

    Comí molt

    Orenga seca

    Sal

     

    Per la "reina pepiada" de bonítol

    400 g de bonítol fresc

    1 alvocat madur gran o 2 de petits

    100 g ceba enrossida

     

    Guarnició

    2 tomàquets madurs

    1 ceba tendra

    1 llima

    Coriandre fresc

    Oli d'oliva verge extra

    Pebre negre

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Tenim 400 g de bonítol fresc amb pell i sense espines. Agafem un paper sulfurat i col·loquem el bonítol al centre i el salem. Hi tirem un raig d'oli per sobre. Tanquem el paper tot embolicant el peix per fer una papillota. Passem aquest farcell a una safata i coem el peix al forn durant 20 minuts a 160 º. Després, deixarem temperar el peix, l'esmicolarem i el posarem en un bol.
  2. Aboquem els 400 ml de fumet vermell en un pot i i el posem a foc alt fins que redueixi a 100 ml.
  3. Per fer la massa de les arepes, en un bol gran hi aboquem 200 g de farina de blat de moro, 1 culleradeta de sal i una culleradeta de comí molt o d'una altra espècie que us agradi. També podeu fer la massa sense cap espècie. Anem afegint el 200 ml d'aigua a poc a poc, fins a aconseguir una textura que es pugui treballar. 
  4. Pastem amb les mans fins que la massa es desenganxa de les parets del bol. La massa ja està llesta si podeu fer una bola amb una mica de massa que no s'enganxi a les mans i que no es trenqui. Tapem el bol amb un plat i deixem reposar la massa 5 minuts perquè s'hidrati.
  5. Posem la massa en una fusta. La dividim en 16 parts de 25 grams i formem boletes. Posem una boleta entre 2 trossos de paper sulfurat i l'aplanem pressionant. Fem el mateix amb totes les boletes. Anem col·locant les arepes crues en una safata gran amb paper sulfurat i reservem.
  6. En un got batedor hi posem el fumet reduït, 1 ou, 1 culleradeta de comí molt, 1 culleradeta d'orenga seca, una mica de sal i el suc de mitja llima i turbinem. En aquesta mescla, hi anem afegint l'oli de gira-sol fins a tenir la textura d'una maionesa. Hauria de sobrar oli de gira-sol. 
  7. Pelem i tallem a daus 1 alvocat madur que afegim al bol on tenim  el bonítol esmicolat. Hi aboquem 100 g de ceba caramel·litzada. Remenem i integrem. Aboquem al bol la maionesa i salpebrem. 
  8. Posem al foc una paella amb dos dits d'oli d'oliva verge extra. Fregim les arepes i les traiem quan agafin color. Les reservarem en un plat amb paper absorbent. 
  9. Per fer la guarnició, pelem 2 tomàquets madurs, els tallem a dauets i els posem en un bol mitjà. Tallem una ceba tendra a microbrunesa i l'afegim. Hi tirem el suc d'una llima. Piquem unes fulles de coriandre i les posem al bol. Salpebrem i amanim amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Barregem i reservem.
  10. Muntem les arepes. A cada arepa, hi posem primer farcit de bonítol, a sobre guarnició i, finalment, decorem amb unes fulles picades de coriandre. 
Anar al contingut