Estofat de corball

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El corball és un peix blanc amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic i un baix contingut en greixos, propietat que el fa un aliment de molt fàcil digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g corball net

    1 ceba tendra grossa

    10 ametlles torrades

    10 avellanes torrades

    Fulles de llorer

    Polpa de nyores

    2 grans d'all

    1 llesca de pa de pagès

    3 tomacons

    Oli d'oliva verge extra

    Comí molt (opcional)

    Julivert fresc

    1 bitxo (opcional)

    1/2 got de vi dolç

    1/2 got de vi blanc

    2 patates grosses

    1 l de fumet vermell

    Sal

    Pebre

PREPARACIÓ

  1. Posem una cassola al foc. Tallem una ceba tendra grossa en juliana. Tirem a la cassola un bon raig d'oli i hi afegim la ceba. Deixem que es vagi coent a poc a poc durant uns 15 minuts.
  2. Posem una paella al foc. Agafem una llesca de pa de pagès, li traiem la crosta i l'esmicolem amb les mans. Preparem 10 ametlles torrades i 10 avellanes torrades. Tirem un raig d'oli a la paella i hi afegim el pa i els fruits secs. Ho remenem unes quantes vegades i vigilem que no se'ns cremi. Ho retirem del foc quan el pa ja estigui fregit.
  3. Pelem 2 grans d'all i els posem en un morter. Hi tirem un bon polsim de sal i xafem els alls. Posem una branqueta de julivert amb unes 20 fulles al morter i ho continuem picant. Hi incorporem mitja culleradeta de comí molt (opcional) i ho barregem. Hi afegim la meitat del pa i les fruites seques que hem fregit i ho piquem. Hi posem l'altra meitat i ho acabem de picar. 
  4. Per acabar, hi afegim una cullerada de polpa de nyora i l'incorporem a la picada. Ho reservem.
  5. Afegirem 3 tomacons ratllats a la cassola on tenim la ceba sofregida. Ho remenem. Coem uns 10 minuts a foc alt, remenant i vigilant fins que s'evapori l'aigua dels tomàquets. Hi podeu incorporar un bitxo (opcional) al mateix temps que els tomàquets.
  6. Incorporem a la cassola la picada i la sofregim una mica. Hi afegim 1/2 got (75 ml aprox.) de vi dolç i 1/2 got d'albariño o vi blanc. Apugem el foc durant uns 2 minuts perquè es redueixi el vi. Hi aboquem 1 litre de fumet i ho remenem. Hi posem 4 fulles de llorer fresc.
  7. Pelem les 2 patates grosses (d'un tipus que siguin per coure o per bullir) i les tallem escapçant-les. Quan el fumet arrenca el bull, afegim les patates a la cassola i ho coem durant 20 minuts.
  8. Tallem el corball net, sense pell ni espines, de la mida d'un mos, el posem a la cassola i remenem. Si l'heu de servir de seguida que hàgiu preparat l'estofat, coeu el peix uns 2 minuts; si el prepareu amb temps, podeu apagar el foc i deixar que el peix es cogui amb la calor residual. Rectifiquem de sal i pebre.
  9. Servim l'estofat en plats i hi posem per sobre julivert tallat menut.
Anar al contingut