Carpaccio de llagostins

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llagostins són una bona font de proteïnes amb poc greix, energèticament lleugers, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 20 llagostins 

  • 2 tomàquets pera
  • 2 cebes tendres
  • 5 pebrots del piquillo 
  • 1 aranja 
  • 1 llima
  • 1 gra d'all
  • 30 g ametlles torrades
  • Brins safrà 
  • Vinagre poma 
  • Coriandre fresc
  • Oli
  • Caiena

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem a rodelles 2 cebes tendres ja netes i les posem en un bol amb aigua i gel. Hi afegim un rajolí de vinagre de poma i ho reservem durant 10 minuts.
  2. Posem una paella al foc i hi torrem brins de safrà.
  3. Espremen l'aranja ja neta i la posem en un pot juntament amb el safrà torrat i un rajolí de vinagre de poma.
  4. Escorrem la ceba, l'afegim al pot i ho coem durant 30 minuts.
  5. Pelem i laminem 1 gra d'all.
  6. Posem una paella al foc i hi afegim un rajolí d'oli, l'all laminat i la caiena. Ho saltem.
  7. Quan l'all ha agafat color, hi afegim 5 pebrots del piquillo més el suc d'una llima ja neta. Ho saltem lleugerament.
  8. Descartem la caiena i passem el contingut de la paella a un got batedor.
  9. Ho turbinem tot, ho colem i ho deixem refredar en un biberó.
  10. Cremem 2 tomàquets pera, ja nets, amb un bufador i els pelem i buidem.
  11. Tallem a daus petits els tomàquets torrats amb el bufador, ja pelats i buits.
  12. Quan tinguem els tomàquets amb el tall concassé, els col·loquem al plat.
  13. Piquem amb morter 30 g d'ametlla torrada amb pell.
  14. Pelem els llagostins i els laminem al llarg.
  15. Emplatem i afegim en un plat 5 llagostins laminats, la ceba cuita freda, el tomàquet concassé, un rajolí d'oli, ametlla picada, punts de puré de piquillos i una fulla de coriandre.
Anar al contingut