Wellington amb duxelle de nous

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i se'n pot menjar un cop per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 làmines de pasta de full rectangulars

    4 talls de filet de vedella de la part del turnedó (800 g)

    8 rodelles de cecina

    100 g de porro 

    40 g tomàquet sec en oli

    4 nous amb closca

    1 ou

    Oli d'oliva verge extra

     

    Per al bany de sal

    2 l aigua

    200 g sal

PREPARACIÓ

  1. En un recipient, posem 2 litres d'aigua i hi dissolem 200 g de sal. Submergim en aquest bany de sal els quatre talls de filet de vedella. Ho tapem i reservem durant 35 minuts.
  2. Escalfem una cassola baixa amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Tallem a brunesa 100 g de porro de la part blanca. L'afegim a la cassola i remenem. Ho tapem i ho coem a foc mínim durant 25 minuts. Destapem l'olla i deixem que cogui a foc baixet.
  3. Estenem un drap de cotó a la fusta de treball. Traiem els filets del bany de sal i els eixuguem. Els reservem en un plat.
  4. Piquem 3 tomàquets secs en oli (40 g) i els afegim a la cassola amb el porro.
  5. Esclovellem 4 nous i les piquem amb un ganivet. Les afegim a la cassola i remenem per integrar-ho tot. Apaguem el foc i reservem.
  6. Estenem a la fusta una de les làmines de pasta de full rectangular. Hem de fer-hi quatre formes circulars, 2 grans i 2 petites. La gran ha de fer uns 20 cm de diàmetre i la petita una mica més de 10. Les tallarem seguint la circumferència d'un bol o un talla pastes, per exemple. Si cal, podeu estirar una mica la massa. Fem el mateix amb l'altra làmina de pasta de full.
  7. Agafem les circumferències petites. Hi posem una mica de duxelle al centre. A sobre hi col·loquem els filets. Cada filet el cobrim amb una rodella de cecina. Ho tapem amb els cercles grans de pasta de full. Els tanquem unint les dues capes de pasta fent-hi petits plecs i pessigant-los perquè no es desfacin. Els posem en una safata de forn amb paper sulfurat.
  8. Batem un ou. Amb un pinzell pintem els filets Wellington. Agafem un ganivet i marquem la pasta amb unes línies diagonals per decorar-la.
  9. Portem la safata al forn amb els 4 Wellington. Els courem a 180ºC durant 35 minuts.
  10. Quan els Wellingtons estiguin temperats els emplatem.
Anar al contingut