Hamburguesa amb pa casolà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pa és un aliment molt complet, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació i conté proteïnes vegetals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 125 g farina de força

    125 de farina fluixa 

    100 ml llet

    50 g patata

    40 g mantega

    20 g sucre

    15 g llevat fresc de forner

    Sal

    2 ous mida S

    Llavors: xia, sèsam blanc, carabassa...

    4 hamburgueses de vaca

    200 g formatge per fondre en llesques

    140 g ceba confitada

    4 fulles d'enciam 

    45 g pebrot del piquillo

    150 ml d'oli d'oliva suau

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. En el bol de la pastadora, hi posem 125 g de farina fluixa, 125 de farina de força, un ou, 110 ml de llet, 5 g de sal i 20 g de sucre. Esmicolem 15 g de llevat fresc de forner i l'afegim. Encaixem el bol a la pastadora i pastem durant 20 minuts a velocitat mitjana. Si no teniu pastadora, podeu treballar la massa manualment fins que se separi de les parets del bol.
  2. Bullim una patata d'uns 50 g amb pell. La pelem i l'aixafem en un plat. Afegim la patata xafada a la pastadora. Posem en marxa la pastadora perquè la patata s'integri en el pastó.
  3. Amb la pastadora parada, afegim 40 g de mantega freda tallada a dauets. Tornem a pastar, uns 5-7 minuts, fins que s'integri tot.
  4. Traiem el bol de la pastadora. Untem un altre bol amb oli i hi passem el pastó. El tapem amb un drap de cotó humit i el deixem fermentar durant 40 minuts a temperatura ambient. 
  5. Untem la fusta de treballar amb oli i hi posem el pastó. El dividim en 4 parts. Ajuntem les puntes, donem la volta a cada porció i les fem rodolar per la fusta, una per una, acompanyant-les amb les mans fins a fer-ne una bola. Preparem una safata de forn amb paper sulfurat.  
  6. En un plat fondo posem un grapat de xia, un altre de sèsam blanc i de llavors de carbassa. Amb un pinzell, pintem les boles amb aigua. Agafem una bola, i l'arrebossem per la part de dalt amb les llavors passant-la pel plat. Ho fem totes les boles.
  7. Col·loquem les boles en la safata de forn i les aixafem una mica amb la mà. Les tapem amb un drap de cotó humit. Les deixem fermentar durant 20 minuts. Les destapem i les tornem a aixafar amb la mà. Les tornem a cobrir i les deixem fermentar 20 minuts més.
  8. Destapem i posem la safata amb els pans al forn durant 12 minuts a 190º. Ja cuits, els deixarem en una reixeta.
  9. Posem una paella al foc amb un raig d'oli i fregim les hamburgueses.  Si són molt gruixudes, convé treure-les abans de la nevera perquè s'escalfi bé el centre. Tapem la paella.
  10. Fem una maionesa amb pebrot del piquillo. En un got batedor hi aboquem 45 g de pebrot del piquillo, 1 ou talla S, salpebrem i hi aboquem 150 ml d'oli d'oliva suau. Emulsionem fins que tingui textura de maionesa.
  11. Donem la volta a les hamburgueses i hi col·loquem una llesca de formatge que valgui per fondre a cada una. Tapem la paella i esperem que el formatge es fongui. Apaguem el foc.
  12. Tallem els pans per la meitat, preferentment amb un ganivet de serra. Untem la base de cada panet amb una o dues cullerades de maionesa de pebrot del piquillo. A sobre hi col·loquem l'hamburguesa amb el formatge fos, damunt la ceba confitada i una fulla d'enciam. Tapem amb la part superior del panet.
  13. Ja podeu posar cada entrepà en un plat.
Anar al contingut