Ridao es plantejarà la possibilitat de dirigir Esquerra si li ho demanen en el congrés de la tardor

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats creu que Joan Puigcercós podria tornar a ser el candidat a la presidència de la Generalitat, tot i deixar el lideratge del partit.

El portaveu d'ERC a la cambra baixa, Joan Ridao, s'ha mostrat obert a la possibilitat d'encapçalar el partit en el congrés de la tardor. Ridao ho ha expressat durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset: "Si arribat el cas es planteja i la gent ho demana, doncs jo estic disposat a pensar-ho. Però és que ara mateix no penso en això perquè, entre altres coses, si les eleccions municipals no van bé, tot aquest debat pot anar cap a una altra direcció."

Encara que el president actual d'Esquerra, Joan Puigcercós, deixarà el càrrec en el congrés del partit del mes d'octubre, Ridao veu molt factible, però, que Puigcercós torni a ser el candidat de la formació independentista a la presidència de la Generalitat: "Evidentment, és clar que sí". El portaveu republicà a la cambra baixa aclareix que "Joan Puigcercós, sí o sí, continuarà com a president del grup parlamentari com a líder institucional del partit. Com a mínim hi haurà una bicefàlia entre qui hi hagi al capdavant del partit i qui hi hagi al capdavant del grup parlamentari al Parlament de Catalunya. I a més a més encara estarà per decidir qui serà el candidat a les pròximes eleccions del 2014".

Joan Ridao ha tret importància a la trobada d'aquest divendres entre l'exlíder d'Esquerra Josep-Lluís Carod-Rovira i un centenar de militants d'ERC, per debatre la situació política a Catalunya i l'independentisme, entre altres qüestions: "No crec que sigui en clau interna i em sembla legítim. A banda que ell mateix ha dit que se sent lluny del partit en aquests moments. Que vulgui parlar de política en majúscules em sembla bé i no hi ha res a dir". Ridao ha volgut remarcar que dins d'Esquerra Republicana hi ha en aquests moments "una normalitat absoluta i una cohesió total", i que el partit se centra ara fonamentalment en les eleccions municipals del mes de maig.

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut