D'esquerra a dreta: Sílvia Pairó, productora executiva del "Sense ficció"; Dani Barea, Productor del "Sense Ficció" i de Coproduccions Documentals; Cristina Muñoz, cap del departament de Documentals de la CCMA; Falin Cáceres; Jordi Campàs, productor del documental; Lluís Gavaldà; Montse Armengou, directora del "Sense ficció"; Josep Rovira, director del documental: Aina Ivern, realitzadora del documental; Joan Carles Villacreces, productor del documental, i Joan Reig.

Preestrena del documental "Els Pets: Bon dia, joves!", sobre la banda sonora de tres generacions

Ahir, es va fer la preestrena d'"Els Pets: Bon dia, joves!", un documental de l'equip del "Sense ficció", escrit i dirigit per Josep Rovira, que recorre la petja emocional d'una de les bandes més carismàtiques del país. El documental s'estrenarà aquesta nit, a les 22.05, al "Sense ficció".

La presentació del documental "Els Pets: Bon dia, joves!" es va fer ahir a la tarda al Casino de Constantí, un espai d'alt valor sentimental per la banda, l'única que perviu en actiu del famós boom del rock català dels anys 80, amb més de tretze discos d'estudi i vint gires en directe.

L'acte va comptar amb la presència de Montse Armengou, directora del "Sense ficció"; Josep Rovira i Aina Ivern, director i realitzadors del documental; Cristina Muñoz, cap del departament de Documentals de la CCMA; Òscar Sánchez Ibarra, alcalde de Constantí; així com amb un important grup d'amics, familiars i fans del grup, que van voler compartir aquest moment tan especial amb Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Càceres.

L'alcalde de la població, Òscar Sánchez Ibarra, va voler expressar un profund agraïment a la banda, ja que durant els seus anys de carrera han portat el nom de Constantí arreu del territori. I va prendre nota d'una petició directa d'Els Pets quants aquests li van demanar que posés el seu nom a una plaça del poble.

Per la seva banda, Montse Armengou va voler explicar els motius pels quals el "Sense ficció" va triar Els Pets per fer-ne un documental: "Aquest any, els tres membres del grup fan 60 anys. Són la banda en actiu més longeva del rock català. I perquè pocs grups poden dir que entre els seus seguidors hi ha criatures que s'han llevat amb el 'Bon dia' i han posat a dormir els seus fills amb 'Bona nit'".

El director del documental, Josep Rovira, comentava que "aquest tracta de la influència que Els Pets han tingut sobre altres músics i bandes i de com, a través de les seves lletres, tots hem entès el món".

Per acabar, Joan Reig va voler agrair a tot l'equip del "Sense ficció" la paciència que havien tingut per seguir-los durant els mesos que va durar el rodatge. I Falin Càceres va fer broma dient que "d'aquí a 37 anys en farem un altre de 'Sense ficció' que es dirà 'Jurasics Pets'".

El documental, que s'estrena avui, a les 22.05, dissecciona les claus de l'èxit del grup després de quaranta anys sobre l'escenari i inclou imatges d'arxiu que mostren els tres de Constantí quan eren tres músics amb molta patilla, així com videoclips de totes les èpoques i gravacions en directe de concerts de la gira 1963. També hi ofereixen el seu testimoni la guanyadora d'"Eufòria", Mariona Escoda; el periodista Jordi Basté; els dos germans Serrasolses, components del grup Ginestà, o el crític musical Lluís Hidalgo, entre d'altres.

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio

Anar al contingut