L'esquerra abertzale assegura que serà a les municipals encara que Sortu no sigui legalitzat

Txelui Moreno afirma que, amb la nova formació o sense ella, l'esquerra abertzale aconseguirà uns resultats molt bons a les eleccions.

El portaveu de l'independentisme basc extraparlamentari, Txelui Moreno, assegura que l'esquerra abertzale serà present a les eleccions municipals del mes de maig amb Sortu o a través d'una altra fórmula: "Sense cap mena de dubte. I, a més, crec que amb uns resultats molt bons. Hi serà Sortu? Això ja és més difícil de saber, això està en mans del govern."

En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, el polític basc no ha aclarit quin seria aquest nou mecanisme que utilitzaria l'esquerra abertzale en cas que la justícia no autoritzi la inscripció de Sortu com a nou partit legal. Txelui Moreno ha afirmat que ho explicaran "quan arribi el moment". Segons el dirigent radical: "Nosaltres sempre diem que, independentment que Sortu hi sigui o no, l'esquerra abertzale serà a les eleccions."

En tot cas, Txelui Moreno creu que Sortu serà una formació legal i afirma que al darrera no s'hi amaga Batasuna. Moreno diu que ha observat pronunciaments favorables sobre el procés obert per l'esquerra abertzale com els del president dels socialistes bascos, Jesús Eguiguren; l'alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, o el mateix lehendakari: "Crec que arran de la presentació de Sortu i dels estatuts de Sortu també hi ha hagut una modulació del discurs, no només en el país -plomes molt concretes i molt importants del país-, sinó també en la classe política d'Euskal Herria. Feia poc que sentíem Patxi López que deia que seria desitjable que l'esquerra abertzale fos legal".

catradio.cat/mati
Anar al contingut