Paula Molés
Paula Molés dirigeix i presenta "Un restaurant caníbal a Berlín"
DIUMENGE, A LES 13.05

Hilario Arbelaitz parla del tancament del restaurant Zuberoa a "Un restaurant caníbal a Berlín"

Aquest diumenge, 23 d'octubre, a les 13.05 per Catalunya Ràdio, "Un restaurant caníbal a Berlín" tractarà en profunditat del tancament del Zuberoa, considerat un dels millors i més influents restaurants del món. Paula Molés en parlarà amb Hilario Arbelaitz, 50 anys al capdavant del Zuberoa, impulsor de la nova cuina basca i mestre de grans cuiners.

El Zuberoa sempre ha treballat des de la discreció i el silenci, mai ha volgut ser mediàtic. Està ubicat en un "caserío" (un dels més antics de tot el País Basc, per cert) al poble d'Oiartzun, a Guipúscoa, a tocar de Sant Sebastià. Es tracta d'un restaurant familiar en tot el sentit que pot tenir la paraula "familiar", amb tres germans treballant-hi: Jose Mari, Eusebio i Hilario Arbelaitz. L'Hilario, lloat i estimat per tothom, mestre de grans cuiners, acumula 52 anys al fogons del Zuberoa, i ara en té 71. En l'edició de diumenge, "Un restaurant caníbal a Berlín" el farà seure a la taula d'honor perquè expliqui el motiu pel qual el Zuberoa forma part de la historia gastronòmica d'Europa, el seu gran llegat a dins les cuines i els seus plats més emblemàtics. 

També visita el restaurant caníbal Toni Massanés, que parlarà de com les xarxes influeixen en la manera de menjar. "Els mitjans hauríem de fer famosos els interessants i no interessants els famosos", diu. La cuinera domèstica Vanesa Bustos revelarà què és el que està cuinant per dinar. I Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, parlarà sobre la llampuga, un peix extraordinari i poc conegut. També ho explicarà tot sobre el mercuri.  

Finalment, el programa descobrirà el so de Salvador Garcia-Arbós i l'especialitat de l'Ambassade de Llívia de la mà del seu cuiner, Albert Boronat. 

 

Anar al contingut