Esteban González Pons assegura que posaria les dues mans al foc per Francisco Camps

El vicesecretari de Comunicació del PP avala el president de la Generalitat Valenciana com a candidat del partit a les eleccions autonòmiques.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, afirma que està convençut de la innocència del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'avala com a candidat popular per les a eleccions autonòmiques, durant una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes.

Quan li han preguntat si posaria la mà al foc per la innocència del president valencià, González Pons ha contestat: "Sí, sí. No una, hi poso les dues mans". El dirigent del PP ha assegurat: "Quan estem convençuts de la innocència d'algú, prendre una decisió en contra d'aquesta convicció és arriscar-nos molt a ser injustos. Francisco Camps és el candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat Valenciana".

Ahir, el comitè electoral dels populars valencians va proposar Francisco Camps com a candidat a la presidència autonòmica, uns dies després que el fiscal demanés l'obertura de judici contra Camps, sota l'acusació de suborn vinculat a la trama Gürtel de corrupció política. Segons González Pons: "La imputació és una condició processal, i està imputat perquè li han regalat quatre vestits i quatre corbates. La veritat és que no crec que ningú considera creïble que per quatre vestits i quatre corbates es vengui un president de la Generalitat Valenciana".

El vicesecretari de Comunicació del PP ha explicat que la direcció del partit encara no ha decidit quan designarà Francisco Camps com a candidat oficial: "No està clara la data en què el Comitè Nacional designarà els candidats, però el cas de Camps no es diferent del de Juan Vicente Herrera a Castella i Lleó o el de Juan José Imbroda a Melilla o el de Pedro Sanz a la Rioja, perquè són els seus comitès electorals els que els elegeixen primer i després els ratifica el Comitè Nacional."

González Pons també ha parlat de l'incident que hi va haver a la roda de premsa de l'entrenador del Girona, Raül Agné, a Osca quan va suspendre la seva compareixença perquè els periodistes locals no van permetre que respongués a una pregunta en català i li van exigir que ho fes en castellà. Segons el dirigent del PP, "les dues llengües s'han de poder utilitzar amb absoluta naturalitat i normalitat."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut