El govern demana el traspàs dels aeroports de Girona i Reus per poder evitar casos com el de Ryanair

El secretari de Transports de la Generalitat afirma que el contracte signat entre l'executiu anterior i la companyia aèria és un mal preacord i inacceptable en les circumstàncies actuals.

El secretari de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha afirmat a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que una gestió independent de l'aeroport de Girona podria evitar casos com el de Ryanair. Aquesta companyia ha anunciat la supressió de 18 de les 64 rutes perquè el govern actual no té la intenció d'aprovar el preacord econòmic firmat amb l'executiu anterior.

Damià Calvet ha destacat que la situació seria molt diferent si l'ens públic de l'Estat, AENA, apliqués una altra política de taxes: "Considerem que en tot això hi ha de participar AENA. AENA té una política determinada de cobrament de taxes, de tarifes, que no es correspon amb una veritable voluntat de potenciar les infraestructures, una per una, i d'acord amb les necessitats del territori."

El secretari de Transports de la Generalitat ha explicat que el govern insistirà a reclamar el traspàs tant de l'aeroport de Girona com el de Reus "per poder-los gestionar de manera que aportin veritable riquesa en el territori i en el país". A les pròximes setmanes està previst que es tanqui la negociació del nou model de gestió aeroportuària.

Calvet ha reiterat que el contracte del tripartit amb Ryanair és un "mal preacord" i inacceptable en unes circumstàncies com les d'ara: "No pot ser i no podem explicar als ciutadans de Catalunya que signarem un conveni que significa menys aportació de passatgers i, en canvi, més aportació pressupostària. Això, en les actuals condicions econòmiques, és absolutament impossible d'explicar". En tot cas, Damià Calvet s'ha mostrat convençut d'arribar a una entesa amb Ryanair perquè diu que hi ha prou marge de temps, ja que el conveni té vigència fins a final d'aquest any.

catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut