A partir del dimarts 4 d'agost

El coronavirus i la revolució digital, protagonistes de la segona temporada del "Revolució 4.0" a TV3

El dimarts 4 d'agost, a les 22.50, TV3 estrena la segona temporada del programa "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina. Una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio), basada en el programa homònim de Catalunya Ràdio, que abordarà la "nova normalitat" després de la pandèmia i la revolució digital, posant el focus en cinc grans temes: adolescents, gent gran, Catalunya digital, emprenedoria social i solidaritat i pobles, pagesos i turisme.

"Revolució 4.0", el programa d'emprenedors i transformació digital que dirigeix i presenta la periodista Xantal Llavina a Catalunya Ràdio des del febrer del 2017 i que va estrenar la versió televisiva el maig del 2019, torna a TV3 el dimarts 4 d'agost, a les 22.50.

 

El coronavirus ha avançat 5 anys la revolució digital

La vida tal com la coneixíem s'ha vist afectada per una pandèmia mundial, establint les bases d'una nova realitat que definirà la manera com viurem durant els propers anys, amb les noves tecnologies tenint-hi un paper crucial. Els experts asseguren que la revolució digital s'ha avançat cinc anys. Videotrucades amb familiars i amics, teletreball i trobades virtuals via Skype, reunions de dirigents polítics per videoconferència, programes de televisió via Zoom, concerts a Instagram, experts d'impressió 3D creant respiradors per als ingressats per la pandèmia... I, per altra banda, l'economia s'enfronta a un sotrac sense precedents, amb una crisi que requerirà una ambició molt gran també de polítiques fiscals i econòmiques en l'àmbit europeu. Som més digitals que mai i el "Revolució 4.0" en vol saber més.

 

Un programa més social i una entrevista central feta en espais exteriors

La principal novetat d'aquesta nova temporada és un canvi total de format, amb un programa més social i amb una entrevista a un convidat central, enregistrada en espais exteriors, fora del plató, com l'edifici intel·ligent del Campus Administratiu de la Generalitat o el vaixell de Proactiva Open Arms, entre d'altres. Els cinc grans temes que abordarà el programa són: adolescents, gent gran, Catalunya digital, emprenedoria social i solidaritat, i pobles, pagesos i turisme. I els entrevistats seran el jove cantant Miki Núñez; l'actriu Teresa Gimpera; el vicepresident del govern de Catalunya i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; el director d'Open Arms, Òscar Camps; el periodista Marc Giró i l'actor Marc Martínez. Els temes que vagin apareixent durant l'entrevista es traslladaran a plató, on Xantal Llavina moderarà una àgora amb 8 participants que buscarà reforçar l'entreteniment sense perdre de vista la divulgació i les emocions.

 

La directora i presentadora: Xantal Llavina

Xantal Llavina és periodista, emprenedora i directora de formats relacionats amb el món digital, amb els quals ha estat guardonada amb set premis a la seva tasca periodística: "Directe 4.0", a Ràdio 4 RNE, Premi RAC 2013; "Autèntics.cat", a ElPuntAvuiTV, Premi Zapping 2017; "Revolució 4.0", Premi Excel·lència a la Comunicació i a la Divulgació de les TIC 2017, Premi DONA TIC Divulgadora 2018 per la Generalitat de Catalunya, i Premi a la Comunicació i a la Divulgació TIC 2019; "Revolució 4.0", Premi Graus TIC Comunicació i Divulgació 2019 i Premi Sant Jordi Creu Casas ‘Dones per canviar el món' 2020.

També ha treballat en diversos programes de TV3 ("En directe", "La nit en directe", "El club" i "Els dies clau") i d'altres canals de televisió (ElPuntAvuiTV, Barça TV, BarcelonaTV i 33), de ràdio (Ràdio 4-RNE, Catalunya Ràdio, RAC1, Punto Radio) i en mitjans escrits (El Periódico de Catalunya, El Punt Avui i Públic).

 

Els capítols

1. Miki Núñez: "Ens heu deixat un llegat de merda"

Els joves són el futur i els adolescents prenen la paraula en aquest primer programa per parlar d'expectatives després de la crisi del coronavirus, d'emprenedoria digital, del potencial educatiu i comunicatiu de les noves tecnologies i de les conseqüències negatives de fer-ne un ús inadequat o abusiu. L'entrevista central serà al jove cantant Miki Núñez, des de les Piscines Picornell de Montjuïc. I l'àgora estarà integrada per Candela Antón, actriu en la sèrie "Merlí"; Dèlia Brufau, actriu de "Les de l'hoquei"; la periodista Laia Servera, directora de l'"InfoK"; Miquel Montoro, jove youtuber mallorquí amb més de 300.000 subscriptors al seu canal; Dolors Reig, psicòloga i autora del llibre "Jóvenes en la era de la hiperconectividad"; Bru Esteve, col·laborador del programa "Adolescents iCat", i Joana Barbany, directora general de Polítiques Digitals de la Generalitat, entre d'altres.

 

2. Teresa Gimpera: "El que ha passat a les residències és un escàndol"

Com ha viscut la gent gran una pandèmia que els ha afectat de manera especial i quina relació tenen amb la tecnologia. Els protagonistes del segon capítol del programa són un col·lectiu que ha cridat l'atenció de nombrosos emprenedors i empreses, que ja desenvolupen iniciatives tecnològiques per millorar la nostra vellesa. L'entrevista principal del programa la protagonitzarà l'actriu i model Teresa Gimpera, des del parc de Torreblanca de Sant Joan Despí. I l'àgora comptarà amb la participació de Magda Oranich, advocada que ha patit la Covid-19; l'economista Josep Maria Gay de Liébana; Miquel Pucurull, que amb 82 anys practica esport d'alta intensitat i corre maratons; el comunicador Sergi Mas, i Natàlia Mas, secretaria de Finances Públiques de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.

 

3. Pere Aragonès i Jordi Puigneró: "Catalunya s'ha de digitalitzar en massa"        

La greu crisi econòmica que patim amb la pandèmia i la recuperació de la indústria centraran el tercer capítol de "Revolució 4.0". Teletreball, indústria 4.0, robòtica avançada, "big data", realitat augmentada o ciberseguretat són reptes que reclamen l'adaptació dels professionals a la nova realitat i caldrà una estratègia conjunta de la Catalunya 4.0. El capítol té dos protagonistes: Pere Aragonès, vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, i Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals, des de l'edifici intel·ligent del Centre Administratiu de la Generalitat. Seran a l'àgora del plató, entre d'altres, Àngels Chacón, consellera d'Empresa de la Generalitat; Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona; Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona; Miguel Vicente, fundador de Barcelona Tech City; Anna Gener, CEO de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman Barcelona, i Gemma Galdón, analista de polítiques públiques especialitzada en la vigilància.

 

4. Òscar Camps: "La pandèmia és el sotrac universal amb més desigualtat"

Una de les paraules que més s'ha repetit durant la pandèmia del coronavirus ha estat "solidaritat". Durant aquests darrers mesos han nascut moltes iniciatives emprenedores de caire social per ajudar els col·lectius més desfavorits. Aquest capítol donarà visibilitat a la tasca social de moltes persones i mostrarà solucions innovadores pels grans reptes que planteja el desenvolupament humà, social i ambiental. L'entrevista principal serà a Òscar Camps, des del vaixell Proactiva Open Arms. I entre els participants de l'àgora de debat hi haurà Judit Mascó, model i presidenta de la Fundació ARED; Tomàs Molina, meteoròleg d'El temps de TV3; Cristòbal Colón, director de la cooperativa làctia La Fageda; l'economista i catedràtic Santiago Niño-Becerra; Blanca Sorigué, directora d'Expansió del Consorci de la Zona Franca, i Carme Trilla, presidenta d'Habitat 3.

 

5. Marc Giró i Marc Martínez: després de la pandèmia, viure en pobles o en ciutats?

El territori català ha viscut de manera desigual la pandèmia. La gent dels pobles seran la protagonistes del cinquè capítol de "Revolució 4.0", amb històries de pagesos empresaris, d'emprenedors digitals que revolucionen el camp i de persones del món de la restauració i el turisme que busquen solucions. Els entrevistats centrals del programa seran el periodista Marc Giró i l'actor Marc Martínez, des del Moll de Gregal del Port Olímpic de Barcelona. I al plató, protagonitzaran l'àgora, entre d'altres, Ada Parellada, restauradora al capdavant del restaurant Semproniana; Llucia Ramis, escriptora i periodista; Pep Riera, pagès del Maresme i activista sindical; l'escriptor Martí Gironell; els humoristes Fermí Fernàndez i Mònica Pérez, i Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya.

 

Equip

Direcció Xantal Llavina. Subdirecció Jordi Portals. Subdirecció TV3 Jordi Pi. Realització Patricio Vial. Direcció de Producció Marta Torruella. Cap de Producció Saina Cámara. Producció executiva El Terrat Agustí Esteve. Producció executiva TV3 Mario Daza. Guionistes Pep Bras i Jordi Portals. Coordinació de continguts TV3 Lluís Cuevas. Responsable de Branded Content TV3 Àlex Marquina. Coordinació de convidats Anna Font. Redacció Miguel de la Fuente. Lingüista Jordi Quilez. Disseny gràfic Mateu Marcet. Ajudant de Producció Toni López-Huertas. Ambientació Rafel Vives. Direcció de Fotografia Uri Bosch. Foto Fixa Sophie Koehler. Operador de càmera exterior German de Santiago. Operadors de càmera plató David Bretones, David Florido, Jordi Farré, Raúl Martínez i Eva Alimón. Operadors PoleCam Juan Carlos Bergantiños i Cristian Martínez. Tècnics de so Pau Tolosa i Quique López. Il·luminació Celso Barandiarán. Regidora Cecília Artigues. Muntatge Pau Nadeu i Ares Botanch. Auxiliar de Postproducció Max Palou. Ambientador Rafel Vives. Postproducció de so Àlex Vilches. Community manager Carla González. Estilista Mariola Mas. Maquillatge Marta Bassols.

 

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia i Hisenda, la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, la Conselleria d'Empresa i Coneixement, Barcelona Activa, Barcelona Tech City, Consorci de la Zona Franca, Institut Català de Finances i SolarProfit.

 

tv3.cat/revolucio

catradio.cat/revolucio

facebook/revolucio4

twitter/revolucio4

instagram/revolucio4

 

#RevolucióTV3

 

Anar al contingut