Comença a Andorra el rodatge de la producció associada de TV3 "Fred"

Dimarts, a Andorra, va començar el rodatge del thriller dramàtic "Fred", la primera coproducció entre Catalunya i Andorra. Una producció associada de TV3 dirigida per Santi Trullenque, amb guió d'ell mateix i Agustí Franch i protagonitzada per Aida Folch i Roger Casamajor.

"Fred" està basat en la premiada obra de teatre d'Agustí Franch, guanyadora del prestigiós Premi Crèdit Andorrà del 2015. Un projecte singular que neix amb un marcat caràcter d'autor i proposa una història plena de matisos defensada per un repartiment excepcional i que, al cap i a la fi, parlarà d'éssers humans, de com miren de sobreviure, de les seves alegries i també de les seves pors i neguits. És a dir de tot allò que un guarda a dins i només es confessa a ell mateix.

No és una altra pel·lícula que parla de "nazis", perquè aquests apareixen únicament com a element catalitzador i com a context històric necessari per entendre la dimensió psicològica de persones reals a qui la història va jugar una mala passada i una guerra els va canviar la vida.

"Fred" és un western situat a l'any 1943, i un thriller que agita passions primàries (venjança, gelosia, traïció, odi) per deixar-les anar enmig d'una natura espectacular. I planteja uns fets que van passar fa més de setanta anys, però que malauradament no resulten aliens, amb la gran quantitat de refugiats que ara arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics actuals.

Sinopsi

Hivern de 1943. Són temps de guerra. L'Antoni i la Sara són un matrimoni jove que viu al mig del Pirineu i esperen el seu primer fill. L'arribada d'una família de jueus capgirarà la seva vida.

El règim nazi s'apodera d'Europa i Andorra, aliena als conflictes internacionals, viu una calma tensa. Aquesta terra fronterera esdevé l'escenari i els personatges són gent de les valls, espies, la Gestapo, passadors... Els secrets de família que la neu ha mantingut enterrats durant anys estan a punt de sortir a la llum.

El fred ha arribat a les muntanyes.

Repartiment

Aida Folch (Sara), Roger Casamajor (Antoni), Marcin Mazurowski (Marian), Daniel Horvath (Lars), Ivan Massagué (Joan), Pedro Casablanc (Serafí), Kasia Capcia (Rebeka), Johnny Melville (doctor Coderch), Albert Vilar (Mateu), Gisela Arnao (Marieta) i Dani Codina (Sendo)

Equip tècnic

Director: Santi Trullenque
Guionista: Agustí Franch i Santi Trullenque
Productors: Sandra Forn i Alfons Teruel
Productors delegats TV3: Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas
Direcció de fotografia: Alex Sans
Música: Francesc Gener
Muntatge: Lluís Rico
Direcció d'art: Albert Arribas
Vestuari: Anna Mangot
Maquillatge: Susi Rodríguez

Una producció de Films de l'Orient (Catalunya) amb coproducció Red Nose (Andorra), amb la participació de TV3 i amb el suport de l'ICEC.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut