Núria Marín deixarà l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat després de 16 anys

La renúncia arriba en plenes negociacions per la conformació de govern

Ferran Vila CabanasActualitzat

Núria Marín deixarà el 15 juny l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat, que cedirà 16 anys després a l'actual tinent d'alcalde David Quirós.

La renúncia arriba quan fa tot just un any que va revalidar el càrrec en unes eleccions municipals que va guanyar amb 13 dels 27 regidors de la ciutat.

Durant l'última legislatura, Marín va estar al centre de la polèmica per un presumpte cas de corrupció en l'àmbit esportiu municipal. La causa contra l'alcaldessa es va arxivar l'estiu del 2022 per falta d'indicis.

A banda, la socialista és senadora des de l'estiu passat, quan va abandonar la presidència de la Diputació de Barcelona, on en l'anterior legislatura va compartir govern amb Junts per Catalunya.

Fins al 2021 també va ser presidenta del PSC, un càrrec més simbòlic que executiu que va cedir a Miquel Iceta, que l'ocupa actualment.

Marín va accedir a l'alcaldia de la segona ciutat de Catalunya l'any 2008 en substitució de l'històric alcalde Celestino Corbacho, amb qui es va anar distanciant al llarg dels anys. Corbacho, de fet, va acabar fent el salt a Ciutadans.

Des del 1995 la socialista era regidora de l'Ajuntament hospitalenc, on el 1985 va començar a treballar com a funcionària.

La renúncia arriba en plenes negociacions per a la conformació de govern a la Generalitat, amb els socialistes encapçalant les converses --encara discretes-- com a guanyadors dels comicis.

L'únic nom confirmat per a un hipotètic govern amb el PSC és el de Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, que Salvador Illa va anunciar que situaria a la Conselleria d'Interior.


David Quirós, el relleu

En el mateix ple de renúncia del dia 15 s'oficialitzarà el relleu amb David Quirós, que és regidor del PSC des del 2016 i actualment exerceix de tercer tinent d'alcalde i responsable de l'Àrea de Serveis a les Persones.

A la Diputació de Barcelona, Quirós és el diputat delegat de Recursos Humans.

David Quirós, a l'esquerra, en un acte amb l'alcaldessa Núria Marín (Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat)

Nascut a Barcelona el 1974, és diplomat en relacions laborals per la Universitat de Barcelona i màster de direcció pública per la Universitat Ramon Llull.

Va treballar en el sector de les arts gràfiques com a responsable de prospecció de mercats i en la coordinació d'esdeveniments i comunicació.

A l'Ajuntament de l'Hospitalet també ha estat responsable de les àrees d'Educació, Innovació i Cultura, a més d'assessor de l'Àrea de Planificació i Espai Públic i de l'Àrea de Governació.

ARXIVAT A:
PSC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut