Catalunya Ràdio recorda els 30 anys de l'intent de cop d'estat del 23-F

L'exgeneral Alfonso Armada, Jordi Pujol, Narcís Serra, Javier Cercas, José María Fuster Fabra, Isabel-Clara Simó i José Luis Martín, entre d'altres, parlaran de l'entrada de Tejero al Congrés el 23 de febrer de 1983

Aquest dimecres es compleixen 30 anys de l'intent de cop d'estat del tinent coronel Tejero. Amb motiu d'aquesta data, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació recorden el segrest dels diputats espanyols al Congrés en plena sessió d'investidura de Leopoldo Calvo Sotelo.
El matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes entrevista demà Alfonso Armada, general de l'exèrcit espanyol l'any 1981 a qui es va atribuir l'autoria ideològica del cop. I dimecres, parlarà amb l'expresident Jordi Pujol; Narcís Serra, aleshores alcalde de Barcelona; Anna Balletbò, diputada del PSC que era a l'hemicicle, i Javier Cercas, autor del llibre Anatomía de un instante, que analitza des de tots els punts de vista l'intent de cop d'estat del 23-F.
El programa El secret amb Sílvia Cóppulo comença demà el programa preguntant a un seguit de personatges on eren el 23-F. Un dia que podria haver canviat la història d'Espanya explicat a través de les anècdotes dels periodistes Ramon Rovira i Jacinto Anton, l'advocat José María Fuster Fabra, l'escriptora Isabel-Clara Simó i José Luis Martín, editor de la revista El Jueves.
Els informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació també recordaran l'intent de cop d'estat amb 5 reportatges sobre les conseqüències del 23-F en la política autonòmica espanyola; si ja està tot explicat sobre l'intent de cop d'estat; què se n'ha fet dels protagonistes; com van viure l'entrada de Tejero al Congrés els polítics actuals, a més d'una explicació acurada de Javier Cercas de tots els fets del 23-F.
Anar al contingut