Catalunya Música transmet en directe el concert de l'OBC dedicat a música del segle vint

El concert s'oferirà aquest diumenge al matí des de l'Auditori de Barcelona.

El diumenge 27 de febrer, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb l'Auditori de Barcelona per transmetre el concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. La violinista Patricia Kopatchinskaja i l'OBC, dirigida per Michal Nesterowicz, interpretaran obres de Béla Bartók i Serguei Prokófiev, a més d'una composició d'Erik Satie orquestrada per Darius Milhaud. Els comentaris aniran a càrrec de Joan Vives.

El concert començarà amb Jack in the box, de Satie, pantomima per a piano que va compondre el 1900 i que Milhaud va orquestrar el 1926. A continuació, la violinista Patricia Kopatchinskaja interpretarà el Concert per a violí i orquestra n. 1 de Bartók. La violinista moldava ha treballat amb orquestres com la Philarmonia Orquestra o la Wiener Philharmoniker. L'any 2010 va guanyar el premi de la revista BBC Music 2010, en la categoria d'orquestra, pel seu enregistrament de les obres completes de Beethoven per a violí i orquestra. Per acabar, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya oferirà la Simfonia n. 5 de Serguei Prokófiev, obra que pertany al període de retorn a la Unió Soviètica del compositor rus.

Aquest nou concert de la temporada 2010-2011 de l'OBC pretén oferir una mostra de la creativitat musical del segle XX, i proposa tres composicions ben contrastades, totes ben definitòries de la diversitat que es va experimentar el segle passat. L'Auditori ha informat que l‘obra d'Steve Reich, que estava prevista que l'OBC interpretés en aquest concert, no es podrà oferir per raons econòmiques.

Us recordem que el canal CatClàssica (www.catclassica.cat) reemet la transmissió dels concerts de l'OBC els dimarts a les nou del vespre. Si voleu saber la resta de concerts de la temporada de l'OBC, cliqueu aquí http://www.auditori.cat.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut