Catalunya Música celebra l'Any Schumann transmetent el concert de l'OBC des de l'Auditori

El concert d'aquest diumenge al matí es basarà en les Simfonies n. 2 i n. 4 de Robert Schumann.

El diumenge 20 de febrer, cinc minuts abans de les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb l'Auditori de Barcelona per transmetre en directe el concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que, dirigida per Pablo González, interpretarà les Simfonies n. 2 i n. 4 de Robert Schumann. Els comentaris aniran a càrrec de Joan Vives.

L'Auditori de Barcelona està commemorant el 200 aniversari del naixement del compositor alemany Robert Schumann (1810-1856) amb un seguit de concerts de les temporades de l'OBC i de Cambra. L'OBC ja ha convidat dos dels solistes de més fama internacional (el violinista Ilya Gringolts i el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras) que setmanes enrere van interpretar els concerts per a violí i per a violoncel de Schumann.

Aquest cap de setmana arriba el torn de la Segona i la Quarta i última de les simfonies del compositor alemany. Schumann va compondre la n. 2 entre el 1845 i el 1846, quan ja estava començant a notar els primers símptomes de la malaltia mental que el portaria a la mort amb només 46 anys, mentre que la Quarta simfonia la va començar a escriure l'any 1841, just a la mateixa època que la Primera simfonia, però en va revisar la instrumentació l'any 1851 i per això es va publicar com a Simfonia n.4. En aquella època Schumann treballava com a director de concerts a Düsseldorf i es va traslladar amb tota la família a viure en aquesta ciutat, en el que va ser una de les èpoques més felices de la seva vida. Schumann ha esdevingut un exponent del romanticisme musical, i s'ha convertit així en un referent per a les generacions posteriors de compositors europeus.

Us recordem que el canal CatClàssica (www.catclassica.cat) reemet la transmissió dels concerts de l'OBC els dimarts a les nou del vespre.

Si voleu saber la resta de concerts de la temporada de l'OBC, cliqueu aquí http://www.auditori.cat.

catmusica.cat
catradio.cat
Anar al contingut