Catalunya musica
Aquest dilluns, 4 de setembre, arrenca la nova temporada de l'emissora Catalunya Música

Catalunya Música arrenca nova temporada aquest dilluns 

Aquest dilluns, 4 de setembre, arrenca la nova temporada de l'emissora Catalunya Música amb tota l'energia i amb el lema "On vulguis, quan vulguis, Catalunya Música!". 

Torna el magazín matinal "Tots els matins del món", presentat per Joan Vives i Ester Pinart, amb una renovada vitalitat, noves seccions i la incorporació de dos nous col·laboradors: el multiinstrumentista Manu Sabaté i la directora d'escena Anna Ponces. "Els homes clàssics" -Pedro Pardo i Albert Galceran- continuen amb el seu bon humor habitual i ens acosten a la clàssica amb la seva alegria encomanadissa. 

L'oferta informativa es manté intacta a Catalunya Música amb el programa "Assaig general", liderat per Albert Torrens i Marta Lanau, amb una cobertura exhaustiva de l'actualitat musical.   

I a més, s'estrena "El sisè sentit", un programa que convidarà a experimentar emocions a través de la música. Presentat per Víctor Llopart, la nova veu de l'emissora. 

"Tots els matins del món

El magazín matinal de Catalunya Música, Tots els matins del món", amb Ester Pinart i Joan Vives, de dilluns a divendres, de 07.00 a 10.00 del matí, enceta la temporada amb dues col·laboracions noves. El multiinstrumentista Manu Sabaté explorarà músiques tradicionals d'aquí i d'arreu per mostrar com s'han fusionat i han arribat vives fins als nostres dies. La directora d'escena Anna Ponces explorarà el lligam que hi ha entre la música i les arts escèniques. Amb ells, l'equip habitual de col·laboradors: Joan Magrané i la creació musical actual; Anna Costal i la història de la música catalana; Dolors Boatella i les seves pinzellades d'humor musical; Lluc Casares i el jazz; Xavier Montagut i l'òpera; Laia Pujolassos i la seva visió particular de la clàssica; Alba Quinquillà i el món del Lied, i Xavier Cazeneuve i la música de cinema. 

"Els homes clàssics" 

Pedro Pardo i Albert Galceran, "Els homes clàssics" de Catalunya Música, de dilluns a divendres, obriran les portes al món de la clàssica, de manera entenedora, didàctica i rigorosa, però, sobretot, divertida. A les 13.30 i durant una hora ens convidaran a descobrir les curiositats, les obres, els compositors i els millors intèrprets amb la passió que caracteritza l'Albert i el Pedro. A més, els diumenges a les 10.00, es manté el resum setmanal amb els millors moments del programa. Si ets dels que pensa que la clàssica no està feta per a tu, has de sintonitzar-los! 

"Assaig general

Una temporada més, l'"Assaig general" serà el programa informatiu de Catalunya Música. Dirigit per Albert Torrens, i correalitzat per Marta Lanau, manté el format habitual, d'una hora de durada d'informació musical, amb reportatges, actuacions musicals i entrevistes als principals protagonistes de l'actualitat musical. S'emetrà en directe, de dilluns a divendres, de les 18.00 a les 19.00. A més, cap a un quart de nou del matí, oferirà una secció informativa dins el magazín "Tots els matins del món". 

"El sisè sentit" 

"El sisè sentit" és el nou programa de Catalunya Música per als dissabtes, a les 14.00 del migdia. Presentat i realitzat pel periodista Víctor Llopart, serà un espai on la música tindrà la capacitat de fer-nos sentir emocions, generar sentiments, evocar records o senzillament fer-nos somniar. En definitiva, provocar estats d'ànim als oients a través d'una selecció musical àmplia i variada en la qual s'evocaran vivències experimentades o encara per descobrir. A través de les paraules les músiques es podran veure, escoltar, tocar, olorar i tastar però, sobretot, que es podran sentir.  

De dilluns a divendres 

"El compositor de la setmana", a les 10.00 

Xavier Chavarria presenta El compositor de la setmana, l'espai monogràfic de Catalunya Música que des d'una perspectiva diferent explora la biografia i l'obra dels compositors més destacats de la història de la música universal.  

"Els concerts", a les 11.00, a les 16.00 i a les 20.00 

Montse Aguilera presenta Els concerts, de dilluns a divendres, a les 11.00 del matí, i Eulàlia Benito els de les 20.00 del vespre. La franja de les 16.00 i la dels diumenges a les 20.00 inclourà una selecció de concerts ja emesos amb anterioritat. Joan Vives, per la seva banda, presentarà les transmissions del concert matinal de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), els diumenges a les 11.00. 

La música en directe és l'eix central de l'espai "Els concerts", un programa essencial de l'emissora. Cada dia es reviuran actuacions memorables que destacaran per la seva qualitat i excel·lència musical, protagonitzades pels millors intèrprets, orquestres de renom i els directors de més prestigi nacional i internacional.  

"Molt personal", a les 13.00 

Rosa Maria Bartroli arrenca una nova temporada de Molt personal, l'espai en què els músics proposen l'audició de les seves preferències musicals, explicades i comentades pels mateixos protagonistes. Músiques que els commouen, els identifiquen i que són part de la seva història emocional

"El gran segle", a les 14.30 

Joan Vives comença el curs amb una acurada selecció d'alguns dels millors programes d"El gran segle", l'espai que ha sigut punt de referència de la música antiga a l'emissora durant molts anys.  

Catalunya Música tindrà aquesta temporada dues sessions diàries i una de música en viu el cap de setmana, conduïdes per Pilar Subirà. 

"Cafè Jazz", a les 15.30 

Cafè Jazz ofereix una selecció per acompanyar l'hora del cafè amb una sessió per a tots els públics. 

"Via Jazz", a les 23.00 

Via Jazz és la sessió nocturna que repassa el panorama jazzístic actual, per descobrir nous projectes i formacions i aprofundeix en les trajectòries dels músics ja consagrats. A més, els dissabtes, a les 23.00, Via Jazz Concert, el club de jazz de Catalunya Música, serà l'escenari d'actuacions en directe, brindant-nos l'oportunitat d'experimentar les emocions, les sorpreses i l'energia úniques que emanen de les actuacions en viu. 

"El gran tour", a les 19.00 

Victòria Palma engega una nova temporada d'El gran tour. Un viatge musical de plaer per aprendre, descobrir i fer volar la imaginació per l'inabastable univers musical. La música és el vehicle per moure's d'un lloc a un altre, transitar entre estils, gèneres i èpoques mentre es van enfilant històries, només per gaudir del plaer d'escoltar.  

 

El cap de setmana  

"So de cobla", dissabtes, a les 09.00 

El dissabte 7 d'octubre, Quim Rutllant, Albert Fontelles i Laura Valls reprendran el fil del "So de cobla", l'històric programa de sardanes i música per a cobla de Catalunya Música.  

"El taller del lutier", dissabtes, a les 10.00 

A partir del 7 d'octubre, també tornarà a Catalunya Música El taller del lutier, presentat per Pere Andreu Jariod. Una temporada més aprofundirà en tot el que està relacionat amb els instruments musicals de la manera més amena i atractiva possible. Entre les novetats destaca el retorn de Joan Pellissa, el guitarrer de la Fatarella que se sumarà a les col·laboracions habituals del programa de Cristina Alís Raurich i Jaume Ayats. 

"Les cordes de l'ukelele", dissabtes, a les 13.00  

A partir del dissabte 9 de setembre Marta Lanau arrencarà una nova temporada de Les cordes de l'ukelele, l'espai dedicat a la música d'arrel de Catalunya Música. El tercer dissabte de cada mes, el format habitual es transformarà en Ukelele Concert, en el qual reviurem actuacions de world music celebrades a diferents escenaris europeus. 

"Directe a l'òpera", dissabtes, a les 19.00 

Igualment, la temporada d'òpera a Catalunya Música començarà el dissabte 9 de setembre, amb el programa "Directe a l'òpera" presentat per Xavier Montagut i Aleix Palau. El dimecres 27 de setembre, a les 19.30, Judit Jordana s'afegirà a l'equip habitual del programa en la que serà la primera transmissió d'òpera de la temporada del Gran Teatre del Liceu: "Eugene Onegin", de Piotr Ilitx Txaikovski. 

"Set de sons", diumenges, a les 09.00 

Compartir la música amb els més petits és una oportunitat de creixement, gaudi i salut per a tota la família. El programa "Set de sons", que cada diumenge realitza i presenta Ester Plana, investiga diferents idees i recursos per fer-ho a través de l'experiència i les reflexions de pedagogs, artistes, estudiosos o intèrprets. Com a novetat d'aquesta temporada, el programa descobrirà com són, com funcionen i com sonen les formacions musicals més habituals.  

"El violí vermell", diumenges, a les 13.00 

El diumenge 9 d'octubre, Xavier Cazeneuve començarà una nova temporada d'El violí vermell, el programa dedicat a la música de cinema de Catalunya Música, que destaca, entre altres coses, perquè aquest curs reforçarà la presència de dones compositores en la seva programació. 

"Músiques empoderades", diumenges, a les 14.00 

El diumenge 8 d'octubre, arrencarà una nova temporada de Músiques empoderades,  la tertúlia de Catalunya Música que va néixer per sacsejar el món de la clàssica i que presenta Rosa Maria Bartroli. Aquest curs continuaran mirant la clàssica amb ulls crítics, desacomplexats i femenins, amb les veus de les tertulianes habituals: Mar Medinyà, Marina Sala, Imma Trepat i Alba Nogueras. 

"Una tarda a l'òpera", diumenges, a les 19.00 

Igualment, el diumenge 8 d'octubre, començarà una nova temporada d'Una tarda a l'òpera, que presenta Jaume Radigales. Aquest curs, amb motiu del centenari del naixement de les sopranos Victòria dels Àngels i Maria Callas, recordarà aquestes dues grans artistes. També es fixarà en el centenari del compositor Giacomo Puccini i repassarà algunes fites de l'edat d'or de la fonografia operística del segle XX. 

"Sonoritats", diumenges, a les 22.00 

El diumenge 10 de setembre, Albert Torrens obrirà de nou l'espai Sonoritats, el programa que està amatent a les novetats discogràfiques de música i músics catalans, i que dona a conèixer una panoràmica plural i variada dels principals enregistraments discogràfics que es fan a casa nostra

#OnVulguisiQuanVulguis 

 

 

 

Anar al contingut