Alfonso Armada diu que si es tornés a repetir un 23-F actuaria de la mateixa manera

L'exgeneral condemnat a 30 anys suposa que el rei Joan Carles sabia que el malestar militar de l'època podia desembocar en un cop d'Estat.

L'exgeneral Alfonso Armada, un dels condemnats per l'intent de cop d'Estat del 23-F, se sent molt satisfet de la seva actuació el 23-F i assegura que ho tornaria a fer. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Armada ha afirmat que sempre ha estat monàrquic, que no estava al darrera d'aquell intent colpista i que és considera "quasi" un màrtir perquè -diu- la justícia es va equivocar.

Amb tot, el qui va ser considerat com el cervell a l'ombra del 23-F ha assegurat: "Em sento molt satisfet amb la meva actuació. A mi em preguntaven: ‘Vostè repetiria?' Jo crec que faria sempre el mateix que vaig fer aquell dia, que va ser informar, obeir i treure els diputats [del Congrés]."

Armada, que actualment té 91 anys, creu que el rei Joan Carles podia ser conscient que els militars podien estar preparant un cop d'Estat. A la pregunta de Manel Fuentes de si el rei ho sabia, Alfonso Armada ha dit: "Doncs em figuro que sí. Jo em figuro que sí que sabien que hi havia descontentament." –"Que hi hauria un cop d'Estat?" –"Sí. Però crec que això se li ha de preguntar a ell."

Segons Armada, el cop es va frustrar per la intervenció del rei i també d'ell mateix: "El rei va salvar la democràcia i jo vaig salvar els diputats. Qui va treure els diputats vaig ser jo. Home, crec que, si haguessin entrat els GEOs, [els diputats] corrien molt de perill".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut