Madrid

Catorze obres del Museu del Prado, disponibles en alta resolució al Google Earth

Apropar-se fins a veure la costura del llenç de "Les Menines" de Velázquez és possible sense fer saltar les alarmes del Museu del Prado. La pinacoteca madrilenya i el Google han posat en marxa un projecte que permet veure des del Google Earth i en alta resolució 14 obres mestres del museu i apropar-s'hi fins a veure'n detalls que d'una altra manera seria impossible percebre.

Actualitzat
L'abella que hi ha en una flor a "Les Tres Gràcies" de Rubens o observar "El jardí de les delícies" d'El Bosco són agunes de les possibilitats que ens ofereix aquesta nova eina del Google Earth. L'"Autoretrat" de Durero, "Les Menines" de Velázquez", "El cavaller de la mà al pit" d'El Greco o "El 3 de maig" de Goya són altres de les obres que es poden veure en altra resolució.

Des del Google Earth, cal buscar el Museu del Prado i un cop aquí entrar a la pinacoteca. Llavors, s'obre una pantalla amb totes les obres accessibles en alta resolució. La direcció del museu és la que ha escollit les obres seguint criteris didàctics i de representativitat de les diferents escoles que s'exposen al museu.

L'alta resolució permet fins i tot veure el resultat de les restauracions portades a terme i veure obres universals com mai abans s'havien vist. Des del Museu del Prado, però, afirmen que tot i l'avenç i els avantatges del projecte, res pot substituir gaudir d'una obra en directe.
Anar al contingut