Barcelona

Saura acusa de "deslleialtat" el govern espanyol per oposar-se al transvasament del Segre

Contundents declaracions del conseller de Relacions Institucionals i líder d'Iniciativa per Catalunya, Joan Saura, cap al govern central, després que aquest divendres la vicepresidenta De la Vega va descartar qualsevol mena de transvasament per fer front a la sequera a Catalunya. Saura ha qualificat aquesta posició d'irresponsable, alhora que acusa el govern espanyol de deslleialtat i, fins i tot, d'haver traït l'executiu català en matèria de política hidràulica. En aquestes declaracions, Saura també ha sortit en defensa del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que ha dit que està tenint una actuació impecable.

Actualitzat

Joan Saura ha manifestat el seu malestar amb les declaracions de María Teresa Fernández de la Vega i ha instat el govern espanyol a oferir una alternativa per resoldre la situació de sequera. El conseller ha anat més enllà en la seva defensa de la gestió del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar -també d'Iniciativa per Catalunya-, qualificant-la d'impecable, i ha instat l'executiu a proposar alguna solució alternativa per resoldre la situació de sequera si continua sense ploure.

El conseller d'Interior ha acusat l'executiu de Zapatero d'"enorme deslleialtat" i d'haver traït el govern de la Generalitat, perquè a dia d'avui no ha presentat cap mesura per fer front a la situació històrica de manca d'aigua. Saura diu, textualment, que no es poden fer càlculs partidistes ni negar solucions.

El president d'ICV i també conseller de Relacions Institucionals, Participació Ciutadana i Interior ha afegit que, en el debat d'investidura, el seu diputat Joan Herrera preguntarà al president del govern espanyol quines propostes té per evitar les restriccions d'aigua de boca.

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va assegurar després del Consell de Ministres que no hi haurà cap transvasament del Segre.

Saura ha recordat que Catalunya viu la pitjor situació de sequera dels últims 70 anys i que per afrontar-la la Generalitat ha previst una sèrie de mesures d'emergència que garanteixen que no hi haurà restriccions d'aigua almenys durant l'època estival. Després de llançar un missatge de tranquil·litat, ha destacat que el govern català ha iniciat una nova política d'aigua amb la seva reutilizació a través de la construcció de dessalinitzadores i de la reducció del consum, amb el foment de l'estalvi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut