Vilafranca del Penedès

Unió de Pagesos reclama un pacte nacional per l'aigua, que els tingui en compte

Davant la polèmica sobre l'escassetat d'aigua que viu Catalunya i les possibles mesures a emprendre per fer-hi front, els agricultors, directament afectats per la sequera i la gestió de l'aigua, volen que se'ls tingui en compte a l'hora de buscar solucions. Unió de Pagesos insisteix a demanar un pacte nacional per l'aigua, com ja s'ha fet en altres àmbits, com l'habitatge, que vagi més enllà dels partits polítics.

Actualitzat
Unió de Pagesos ha tornat a elegir Joan Caball com a coordinador nacional. I el seu primer encàrrec serà demanar al president de la Generalitat, José Montilla, quan es reuneixin aquest dimarts, que impulsi un pacte nacional per l'aigua. Caball no descarta cap mesura, ni transvassaments, ni ampliar la capacitat d'emmagatzematge ni l'opció de les dessalinitzadores, però critica que fins ara el que s'està fent és arribar tard i malament.

El sindicat agrari demana també ajudes per modernitzar els sistemes de reg i, en definitiva, un pla nacional que els tingui en compte a l'hora de gestionar l'aigua. El representant dels pagesos conclou que si ha arribat l'hora d'estrènyer el cinturó que això afecti a tots, però que no es demani que portem un recurs d'un territori cap a un altre i que, amb l'excusa de l'ús de boca, també serveixi per a tots els altres usos econòmics.

L'aigua no és l'únic maldecap d'Unió de Pagesos, que veu com l'alt preu del pinso ofega el sector ramader.
Anar al contingut