Bellaterra

Mas exigeix al tripartit solucions a llarg termini com el transvasament del Roine

Convergència i Unió ha insistit que parlarà amb el govern sobre la situació de sequera però hi posa una condició, que no es parli de pedaços sinó de solucions duradores, com el transvasament del Roine. Ho ha dit Artur Mas durant el consell nacional de Convergència Democràtica que s'ha fet aquest dissabte a Bellaterra. Els consellers han analitzat els preparatius del quinzè congrés del partit, que es farà al juliol. Mas ha confirmat que la federació assistirà dilluns a la reunió amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per la falta d'aigua.

Actualitzat
Artur Mas s'ha mostrat disposat a parlar "seriosament" amb el tripartit català sobre quines mesures poden prendre's per pal·liar la sequera, sempre que no es tracti de "pedaços" sinó de "solucions" més a llarg termini. En aquest sentit, ha exigit al govern de la Generalitat que accepti discutir solucions estructurals, inclòs el transvasament del riu Roine de França cap a Catalunya.

Mas s'ha burlat també dels "eufemismes" que utilitza el tripartit a l'hora de referir-se als seus plans de portar aigua del Segre cap a l'àrea metropolitana de Barcelona, acusant-los de jugar a l'estratègia de la confusió, a no dir les coses pel seu nom, fins al punt de negar-se a anomenar transvasament al seu projecte per al Segre i parlar de "captació puntual d'aigua reversible".

Mas ha confirmat que la federació assistirà dilluns a la reunió amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per la falta d'aigua. Ha ironitzat, però, que el conseller parlés d'emergència nacional i de reunió política al màxim nivell entre Montilla i ell mateix i que finalment sigui Baltasar l'interlocutor. Per part de CiU hi assistiran finalment Oriol Pujol i Ramon Espadaler.
Anar al contingut