Cristóbal Montoro i Antonio Beteta (a l'esquerra) a la reunió d'aquest dimecres a Madrid.
Montoro comunicarà als consellers autonòmics que el sostre de dèficit serà l'1,3%. (Foto: EFE)
Madrid

El Ministeri d'Hisenda limita l'objectiu de dèficit de les comunitats autònomes a l'1,3%

Hisenda limita el dèficit global de les comunitats a l'1,3% del PIB, per a aquest any. El secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, també afirma que els ajuntaments hauran de tenir un dèficit zero i que hi haurà mesures extraordinàries per als que tenen problemes financers.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Hisenda ha fixat finalment en l'1,3% el sostre de dèficit per a les comunitats autònomes per aquest any, i així ho comunicarà aquest dijous el titular del Departament, Cristóbal Montoro, als consellers autonòmics al Consell de Política Fiscal i Financera. Ho ha anunciat el secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta. Queda per veure si serà igual per a totes les comunitats o si, com reclama Catalunya, s'aplicarà un límit diferent per a cadascuna.

En relació amb els ajuntaments, el govern espanyol pretén que tinguin dèficit zero, segons ha explicat Antonio Beteta, després de la reunió dels diferents representants de la Comissió Nacional de l'Administració Local, presidida pel ministre Cristóbal Montoro. El Ministeri s'ha compromès a ajudar, amb mesures de liquiditat extraordinàries, els ajuntaments que tenen problemes financers, però amb condicions, segons Beteta: "A través d'un pla d'ajustament, els consistoris hauran de reduir les seves despeses de funcionament i hauran d'establir un nivell de pressió fiscal pròxim a la mitjana". Segons Hisenda, hi ha uns 500 ajuntaments amb problemes financers, la majoria a Andalusia, Castella-la Manxa i el País Valencià.
Anar al contingut