Imatge del pare desesperat després de la mort del seu fill en un atemptat a Síria (Foto: Reuters)
La desesperació del pare després de la mort del seu fill en un nou atemptat a Síria (Foto: Reuters)
Berlín/Damasc

Alemanya anuncia que l'OTAN no intervindrà a Síria, tot i l'enduriment de la guerra entre el règim i els rebels

El ministre d'Afers Estrangers alemany, Guido Westerwelle, ha anunciat que l'OTAN no té la intenció d'intervenir a Síria, encara que la situació s'hagi complicat els últims mesos. Mentrestant, aquesta mitjanit hi ha hagut un nou atemptat amb cotxe bomba a Damasc que ha causat nou morts.

RedaccióActualitzat
L'OTAN no intervindrà a Síria malgrat l'enduriment de la guerra entre el règim i els rebels, segons el ministre d'Afers Estrangers alemany, Guido Westerwelle. El titular d'Exteriors ha dit que té el ple suport dels seus socis en aquesta qüestió i que confia que el règim de Bashar al-Assad s'acabarà aviat. Segons el ministre, el procés d'erosió d'Al-Assad "avança a una velocitat creixent", un fet que "alimenta l'esperança que Síria comenci una nova etapa sota la direcció de la coalició nacional".

Però de moment no deixa d'haver-hi atemptats a diferents poblacions sirianes. Aquesta nit passada l'atac d'un cotxe bomba en una benzinera d'un barri de Damasc ha fet nou morts i diversos ferits. La benzinera està situada en una zona amb molta presència alauita, la minoria religiosa a la qual pertany Al-Assad. Segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, l'atemptat s'ha produït en una benzinera de la capital del país, quan un grup de civils feia cua per omplir els dipòsits dels seus cotxes. La benzinera està situada en un barri amb una important comunitat alauita, la minoria religiosa a la qual pertany el president Bashar al-Assad. Ningú ha reivindicat l'atac però les autoritats sirianes apunten als rebels.





Anar al contingut