L'exprimer ministre libi Mahmud Jibril
L'exprimer ministre libi Mahmud Jibril
Trípoli

La coalició laica de l'exprimer ministre Mahmud Jibril s'imposa amb força a les eleccions líbies

La coalició laica i prooccidental Aliança Força Nacional ha guanyat les eleccions a Líbia. Els resultats dels comicis celebrats el 7 de juliol s'han fet públics i s'ha sabut que Força Nacional ha aconseguit 39 dels 80 escons reservats als partits en el nou Parlament, a molta distància de la segona força.

RedaccióActualitzat
La coalició laica i prooccidental de l'exprimer ministre libi Mahmud Jibril, l'Aliança Força Nacional, ha guanyat les eleccions a Líbia després de fer-se públics els resultats dels comicis celebrats el 7 de juliol. Força Nacional ha aconseguit 39 dels 80 escons reservats als partits en el nou Parlament.

En segona posició, i a força distància, ha quedat el partit islàmic moderat Justícia i Construcció, amb 17 diputats. Per darrere, la resta d'escons, que estan molt repartits entre diferents forces menors. El Front Nacional, de Mohamed al Maqrif, que va tenir molta presència durant la campanya electoral, tindrà tres parlamentaris.

Les eleccions van tenir una participació del 62% i van ser les primeres lliures després de 42 anys del règim de Moammar al-Gaddafi. A més, es van fer quan encara no s'havien tancat totes les ferides obertes durant la revolta que va fer caure la dictadura de Gaddafi. I és que d'aquestes eleccions n'ha de sortir una nova constitució i un nou govern amb moltes feines: integrar el territori, reconstruir l'economia i inculcar cultura democràtica en un país que fa desenes d'anys que no vota.

El Consell Nacional General estarà format per 200 legisladors: 120 d'ells són independents i 80 es van presentar a través de llistes de partits. Precisament, l'elevada presència de candidats independents dificulta la lectura global dels resultats per saber quines forces s'imposaran en la nova assemblea legislativa, que haurà d'escollir president i formar govern.
Anar al contingut