Olimpisme

Madrid fa oficial la seva candidatura per acollir els Jocs Olímpics del 2016

Alberto Ruiz-Gallardón, alcalde de Madrid, ha fet oficial aquest dijous la candidatura de la capital espanyola per ser la seu dels Jocs Olímpics del 2016 després que, ara fa just un any, fos Londres qui s'emportés l'organització dels Jocs del 2012. El gran repte de Madrid serà trencar la norma no escrita del Comitè Olímpic Internacional de no repetir dos Jocs consecutius en un mateix continent. El ple de l'Ajuntament de Madrid ha aprovat per unanimitat la presentació de la candidatura davant del Comitè Olímpic Internacional. En el seu discurs institucional, Gallardón ha apel·lat a la unitat i la concòrdia per recuperar el somni olímpic de la ciutat madrilenya.

Actualitzat
Mentre Londres celebra avui amb diferents actes el primer aniversari de la seva elecció com a seu dels Jocs del 2012, el ple de l'Ajuntament de Madrid ha aprovat tornar a lluitar. Ara amb el 2016 com a objectiu.

Madrid vol organitzar uns Jocs que considera que se li van escapar injustament ara fa un any. El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, creu que l'herència de l'última candidatura és excel·lent i que la feina que s'ha de fer és convèncer els membres del COI de les bondats del projecte.

Alejandro Blanco ha parlat de la creació d'una figura semblant a la de Sebastian Coe, considerat com una de les claus del triomf de Londres 2012. Un esportista reconegut que fos la cara pública de la candidatura de Madrid 2016.

L'esquelet de la candidatura de Madrid serà pràcticament idèntic al de l'anterior projecte. A més, cal tenir en compte segons Jaime Lissavetzky, secretari d'estat per l'Esport, que s'ha millorat en aspectes com la competitivitat dels esportistes espanyols i, sobretot, en la lluita contra el dopatge.

L'elecció dels Jocs del 2016 es farà a Copenhague, a Dinamarca.
Anar al contingut